
Liv
Foto:Henrik Freek
Hvidløgssuppe med spicy croutoner til 4 personer
INGREDINESER
10 fed hvidløg 1 stort løg 1 lille fennikel 2 spsk. olie ca. 7 dl hønsebouillon 1 lille kvist timian 150 g flødeost med hvidløg (f.eks. Castellos økologiske) salt og friskkværnet peber CROUTONER 4 skiver fast hvidt brød 2 tsk. dijonsennep 1½ spsk. olie ½ spsk. lys vineddike eller citronsaft 1 fed hvidløg 2 spsk. hakket persille Opskrift - sådan laver du Hvidløgssuppe med spicy croutoner 1. Pil og halvér hvidløgsfeddene, og skær løg og fennikel i tynde skiver. Svits det hele i olien i en stor gryde, uden at det tager farve. Hæld bouillon over, læg timiankvisten i gryden, og lad suppen småkoge under låg i 40 minutter. 2. Tag timiankvisten op, og blend resten (nemt med en stavblender direkte i gryden). Pisk flødeost i, og varm suppen op igen. Smag den til med salt og peber. Konsistensen kan justeres med mere vand/bouillon. 3. Croutoner: Fjern skorpen på brødet, og skær det i terninger på 1-2 cm. Rist dem på en tør pande, til de begynder at få farve. Pisk sennep, olie og eddike sammen med presset hvidløg; hæld blandingen over brødet på panden, og rist videre i 1-2 minutter. Drys hakket persille over brødet, og steg videre i 1 minut. Hæld dem på bagepapir til afkøling, og brug dem som sprødt drys på den varme suppe. PRØV OGSÅ: Tomat-chili-suppeDu skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.