Hvid chokolademousse med makronbund og portvin til 4 personer
Tid: 20 minutter. Køletid: mindst 4 timer
DET SKAL DU BRUGE 150 g hvid chokolade 2½ dl piskefløde 6 æggeblommer 50 g rørsukker 300 g makroner 1-2 dl portvin
PYNT 12 jordbær 2 spsk. flormelis
PRØV OGSÅ: Chokolademousse classic Opskrift - sådan laver du hvid chokolademousse med makronbund og portvin
Hak chokoladen groft, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Afkøl den let. Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og rør den flydende chokolade i. Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen, lidt ad gangen. Knus makronerne let i hånden, og fordel dem i 4 dessertglas. Dryp med portvin. Fordel moussen over makronerne, og stil glassene på køl i mindst 4 timer. PYNT: Rens og halvér jordbærrene, og læg dem oven på moussen. Drys med sigtet flormelis, og servér.
PRØV OGSÅ: Gammeldags æblekage som mormor lavede den