Hovedretter

Ugens madplan: Kalvekotelet, kødboller og muslinger

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have kalvekotelet med løvstikkesmør og squashsalat, krydrede kødboller på spyd, og fennikelsalat med jordbær og muslinger med ingefærøl, løg og nye gulerødder. Få alle opskrifterne her

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem

Mandag: Kalvekotelet med løvstikkesmør og squashsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Svinekød i krydret sauce med grillede grøntsager - Få opskriften her

Onsdag: Krydrede kødboller på spyd, og fennikelsalat med jordbær - Få opskriften her

Torsdag: Thailandsk nudelsalat med oksekød - Få opskriften her

Fredag: Muslinger med ingefærøl, løg og nye gulerødder - Få opskriften her

KØD OG FISK:
500 g hakket oksekød
600 g svinekød i strimler
600 g oksekød i strimler
4 kalvekoteletter 
2 kg friske blåmuslinger med skal
 
FRUGT OG GRØNTSAGER:
500 g nye kartofler
1 bundt nye gulerødder
1 bundt nye løg
1 fennikel
1 grøn squash
1 gul squash
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
3 friske røde chilier 
1 bundt forårsløg 
1 helt hvidløg
3 hjertesalater
1 bakke rucola
2 majskolber
300 g daddeltomater
2 limefrugter
2 usprøjtede citroner
250 g jordbær
3 cm frisk ingefær
1 bundt koriander
1 bundt basilikum
1 bundt timian
1 bundt løvstikke
1 bundt gylden skovsyre
1 lille bakke sukkerærtespirer
 
FERSKVARER OG KOLONIAL:
125 g smør
1 æg
50 g parmesan 
300 g nudler
4 dl jasminris
2 ingefærøl (f.eks. Crabbie’s ginger beer 4 %)
grøntsagsbouillon
75 g cashewnødder
2 gode brød
 
DU SKAL OGSÅ BRUGE:
6 spsk. sesamolie
olivenolie
solsikkeolie
3 spsk. fiskesauce
sojasauce
1 tsk. rørsukker
2 spsk. flydende honning
50 g hvedemel
salt og friskkværnet peber