Hovedretter

Svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede

Medaljonerne af svinemørbrad bliver ekstra saftige af at blive vendt i timianolie. Her får du opskriften på svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede

Svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede til 4 personer

Tid: 30 minutter

DET SKAL DU BRUGE
600 g svinemørbrad
1 lille bundt timian
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
GRILLEDE GULERØDDER MED RISTET BOGHVEDE
400 g små nye gulerødder
1 spsk. olivenolie til stegning
200 g hel boghvede
2 dl hytteost
1 bundt mynte
salt og friskkværnet peber
4 spsk. olivenolie
 

 

Opskrift - sådan laver du svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede 

 
1. Skrub gulerødderne, og skær toppen af. Steg gulerødderne i olie på en (grill)pande i 3 minutter på hver side. Læg de grillede gulerødder på et fad. Rist boghvedekernerne på en tør pande i 3-4 minutter, til de bliver gyldne. Fordel hytteosten over gulerødderne, og drys med ristet boghvede. Hak mynten, og drys den over salaten. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie.
 
2. Fjern sener fra mørbraden, og skær den i tykke skiver. Rør hakket timian sammen med olivenolie, salt og peber. Vend medaljonerne i timianolien, og steg dem på en (grill-)pande i 5 minutter på hver side. Servér sammen med gulerodssalaten.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Dampet kulmule og speltsalat med sprøde grøntsager - Få opskriften her

Tirsdag: Linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta - Få opskriften her

Torsdag: Pasta med kødboller og broccolini - Få opskriften her

Fredag: Rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat - Få opskriften her