Hovedretter

Rejespyd med chilimayo og agurkesalat

Denne uges hverdagsopskrifter byder på dejlige grillretter. Her får du opskriften på rejespyd med chilimayo og agurkesalat

Rejespyd med chilimayo og agurkesalat til 4 personer

Du kan med stor fordel marinere rejerne, dagen før de skal grilles.
 
INGREDIENSER
24 stk. sorte tigerrejer (fra frost)
3 fed hvidløg
3-4 spsk. sød chilisauce
saft af 2 limefrugter
6 spsk. smagsneutral olie
3 spsk. fiskesauce
 
AGURKESALAT
1 agurk
3 dl vand
9 spsk. lagereddike
3 spsk. sukker
salt og friskkværnet peber
1 rødløg
1 bundt frisk koriander
 
CHILIMAYO
10 spsk. god mayonnaise
2 spsk. sød chilisauce
 
TILBEHØR
250 g jasminris
 

Opskrift - sådan laver du rejespyd med chilimayo og agurkesalat

 
1. Tø rejerne op. Bland presset hvidløg, chilisauce, limesaft, olie og fiskesauce i en frysepose. Læg rejerne i posen, og lad dem marinere på køl mindst 1 time.
 
2. Tilbehør: Kog risene efter anvisning på pakken.
 
3. Agurkesalat: Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Kog vandet op; rør eddike og sukker i, og afkøl. Smag til med salt og peber. Hak rødløg fint; bland det med agurken, og hæld sukkerlagen over. Drys salaten med koriander ved servering.
 
4. Chilimayo: Bland mayonnaise og chilisauce.
 
5. Sæt de marinerede tigerrejer på spyd, og steg dem i 4-5 minutter på en varm grill. Servér med agurkesalat, chilimayo og ris.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Bøffer med avocado-mango-salsa og nye kartofler - Få opskriften her

Grillet laks med mynte-ærte-puré - Få opskriften her

Grillet tunbøf med bønnesalat - Få opskriften her

Grillede grøntsager med basilikumdressing og pasta - Få opskriften her