Torsdag, 2. januar 2014 - 8:00 - af Camilla Zarah Lawes, Foto: Columbus Leth
Perlespelt med kylling, gedeost og æbler til 4 personer (35 min)
INGREDIENSER
4 kyllingebrystfileter
8 skiver serranoskinke
1 spsk. solsikkeolie
PERLESPELT MED ÆBLE OG GEDEOST
2 dl perlespelt
ca. 6 dl vand
1 spsk. salt
2 røde æbler
3 stilke bladselleri
½ bundt forårsløg
1 håndfuld bredbladet persille
110 g frisk gedeost (i rulle)
CITRONDRESSING
½ dl olivenolie
saft og skal af ½ usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du perlespelt med kylling, gedeost og æbler
1. Del kyllingefileterne på langs; svøb stykkerne i skinke. Varm en pande op med olie, og steg stykkerne sprøde og gyldne på alle sider.
2. Kog perlespelten i saltet vand i 20 minutter. Hæld overskydende vand fra, og afkøl i sigte. Skær æblerne i tynde både og bladselleri og forårsløg i skiver. Pluk og skyl persillen.
3. Rør ingredienserne til citrondressingen sammen. Vend grøntsagerne i sammen med perlespelt; smuldr gedeost over. Servér til de stegte stykker kylling.