Hovedretter

Pasta med kødboller og broccolini

Broccolini kaldes også for aspargesbroccoli og smager mildt og sødt og lidt af både broccoli og asparges. Her får du opskriften på pasta med kødboller og broccolini

Pasta med kødboller og broccolini til 4 personer

Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket kalvekød
3 spsk. rasp
1 æg
1 spsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie til stegning
 
PASTA MED BROCCOLINI OG PARMESAN
500 g fuldkornspasta
400 g broccolini (eller broccoli)
1 æg
75 g friskrevet parmesan
skal af 1 usprøjtet citron
1 frisk rød chili
 
TIL SERVERING
friskrevet parmesan
 
 

Opskrift- sådan laver du pasta med kødboller og broccolini

 
1. Rør hakket kød til en fars med rasp, æg, oregano, salt og peber. Lad farsen hvile på køl i 15 minutter. 
 
2. Form farsen til små kødboller på størrelse med en lille valnød. Steg kødbollerne gyldne i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.
 
3. PASTA MED BROCCOLINI OG PARMESAN: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl broccolini. Hvis du bruger almindelig broccoli, så skær den i mindre stykker, og skyl dem. Kog broccolini (eller broccoli) med i gryden sammen med pastaen i de sidste 3 minutter af kogetiden.
 
4. Pisk ægget sammen med revet parmesan i en skål. Hæld vandet fra pasta og broccolini, og vend straks rundt med sammenpisket æg. Skyl og riv citronskal fint. Skyl og halvér chilien, fjern kernerne, og hak chilien. Bland pastaen med citronskal og hakket chili.
 
5. SERVERING: Anret pasta med kødbollerne, og servér med friskrevet parmesan