Hovedretter

Mørbrad i wok med ingefær og sprøde grøntsager

Brug revet ingefær til at krydre svinekødet med i denne wokret. Retten er ret mild, selv om der også er chili i – alt efter hvilken type chili du vælger, selvfølgelig. Grøntsagerne skal være sprøde, så det hele skal ikke stege for længe. Sørg for at have alt klar, inden du tænder wokken



(3-4 personer)
1 pæn svinemørbrad, ca. 400 g
2 spsk. olie
1 stort fed hvidløg, presset
5 cm friskrevet ingefær
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. gurkemeje
kværnet peber
1 rød chili, finthakket

ENDVIDERE:
2 peberfrugter (i forskellige farver) i strimler
1 porre i strimler/halve ringe
½ lille spidskål el. ¼ lille hvidkål, fintsnittet
ca. 100 g friske bønnespirer

SAUCE:
2 dl hønsebouillon
½ dl soja
½ spsk. majsstivelse
1 bundt purløg til drys

TILBEHØR:
ris, nudler eller brød

Puds mørbraden fri for sener, og skær den i 1 cm tykke skiver. Bland olien med ingefær, hvidløg og krydderier, og vend kødet godt i olien. Lad det trække i ½-1 time (eller længere).
Gør alle grøntsagerne i stand. Pisk alle ingredienser til saucen sammen i en lille skål. Varm en wok godt op, og brun kødet på begge sider. Tag skiverne op efterhånden. Skrab wokken ren, og gem evt. det, du skraber af (det er ristet ingefær). Kom lidt ny olie i, og steg peberfrugt og porre. Skub dem op langs skanten, og pisk saucen ned i midten. Pisk til, for den tykner. Vend grøntsager og kød i, og lad det varme igennem i 1-2 minutter. Smag saucen til med mere soja eller salt. Vend kål og bønnespirer i, i ca. 1 minut. Sluk og drys med purløg og evt. den sprøde, brune ingefær fra bruningen.

Prøv også: Indisk butter chicken

Lette og lækre
forretter
Dejlige desserter og
skønne kager
Madplan til hele
ugen
Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk
Læs mere om: