Hovedretter

Madplan: Sund og slank uden kur - uge 3

Denne uges madplan er udarbejdet af Christian Bitz. Han har lavet 5 superlæker retter, der booster din sundhed og slanker. Du skal bl.a. have estragonkylling med sennep og grøntsager, stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr og koteletter med blomkålspuré. Få alle opskrifterne her

Kære læser
Med min madplan til hele ugen får du superlækre retter, der booster din sundhed og slanker, og du kan servere retterne for hele familien, evt. med lidt brød til som ekstra tilbehør til dem, som ikke har brug for at gå ned i vægt. Masser af proteiner og grøntsager giver god mæthed og fylder dine depoter op med sunde vitaminer. God fornøjelse – og god appetit!
Christian Bitz
 
Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med FEMINAs madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.
 
Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god og sund mad på bordet hver dag ugen igennem
 
Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her
 

FEMINAs madplan i denne uge byder på

 

Mandag: Grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner - Få opskriften her

Tirsdag: Estragonkylling med sennep og grøntsager - Få opskriften her

Onsdag: Stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr - Få opskriften her

Torsdag: Sellerisuppe med mandelmælk, perlespelt og persille - Få opskriften her

Fredag: Koteletter med blomkålspuré - Få opskriften her

 
 
3 slankende råd fra Christian Bitz:
1. Spis proteinrige måltider (f.eks. fjerkræ, fisk, æg, bælgfrugter, mejeriprodukter og kød), godt med grøntsager og færre kulhydrater (f.eks. ris, pasta, brød, kartofler).
2. Spis mindre portioner. Måltiderne er udviklet, så de mætter godt og længe. Øs derfor lidt mindre op på din tallerken, og spis kun én portion. Mæthedsfornemmelsen skal nok komme.
3. Det er ikke nødvendigt at tælle kalorier eller veje maden. Du skal bare være opmærksom på de to ovenstående principper.
 
TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE
 
KØD OG FISK
100 g tyndt skåret bresaola
800 g parteret kylling
8 rødspættefileter 
4 svinekoteletter med skaft a ca. 200 g
 
FRUGT OG GRØNT
400 g frisk grønkål
500 g rosenkål
500 g broccoli
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
9 gulerødder
4 stilke bladselleri
650 g små kartofler
3 porrer
200 g rødbeder
700 g knoldselleri
1 blomkål
3 usprøjtede citroner
2 bundter bredbladet persille
1 bundt frisk estragon
 
FERSKVARER OG KOLONIAL
2 dl skyr
2½ dl mandelmælk
200 g perlespelt
50 g hasselnødder
50 g hasselnødder
100 g rugmel
8 spsk. kapers
4 skiver brød, gerne surdej
 
DU SKAL OGSÅ BRUGE
olivenolie
smør til stegning
salt og friskkværnet peber
tørret oregano
tørret estragon
dijonsennep
flydende honning