madplan
Hovedretter

Madplan: Forloren hare, suppe og mørbradgryde

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce, grøntsagssuppe med perlebyg og mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti. Få alle opskrifterne her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med FEMINAs madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

 

FEMINAs madplan i denne uge byder på

Mandag: Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat – få opskriften her

Tirsdag: Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce – få opskriften her

Onsdag: Grøntsagssuppe med perlebyg – få opskriften her

Torsdag: Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter – få opskriften her

Fredag: Mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti – få opskriften her

 

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

KØD OG FISK
500 g torskefilet 
500 g hakket okse- eller svinekød 
100 g parmaskinke 
4 kyllingebrystfileter a ca. 180 g, gerne med skind 
1 svinemørbrad a ca. 650 g 
 
FRUGT OG GRØNTSAGER
3 porrer 
5 løg 
5 fed hvidløg 
4 æbler 
3 kg små kartofler 
3 røde peberfrugter 
4 persillerødder 
1 knoldselleri 
10 gulerødder 
500 g champignoner 
1 lille ananas 
1 usprøjtet citron 
1 usprøjtet limefrugt 
2 bundter bredbladet persille 
1½ bundt frisk timian 
1 lille bakke karse 
 
FERSKVARER OG KOLONIAL
2 æg 
8-9 dl mælk 
2½ dl madlavningsfløde 
2½ dl piskefløde 
3 spsk. majsstivelse, fx Maizena 
1½ dl hvedemel 
4 dl ris 
1 dl havregryn 
11 dl bouillon (grøntsags- eller oksebouillon) 
1 l grøntsagsbouillon 
1 flaske mosede tomater (680 g) 
100 g perlebyg 
20 kapersbær 
4 spsk. rom 
ca. 24 makroner 
1 vaniljestang 
2 spsk. flormelis 
4 boller eller 1 brød 
 
DU SKAL OGSÅ BRUGE
olivenolie 
3 spsk. smør 
salt og friskkværnet peber 
4 spsk. æbleeddike 
1 spsk. balsamicoeddike 
2 spsk. flydende honning 
1 tsk. tørret rosmarin 
1-2 spsk. karry