Hovedretter

Madplan: Citronkylling i fad, pasta med asparges og oksekød i rød karry

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have citronkylling i fad med kartofler, frisk pasta med grønne asparges og oksekød i rød karry. Få alle opskrifterne og en indkøbsliste her.

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste. 

Find indkøbslisten til hele ugen her

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan.

Spring til de 5 nemme opskrifter her: 

Mandag: Citronkylling i fad med kartofler og mormorsalat

Tirsdag: Sprød torsk med smørstegte kartofler og ærtepuré

Onsdag: Frisk pasta med grønne asparges og sprød parmaskinke

Torsdag: Blomkålssuppe med timian og parmaskinke

Fredag: Oksekød i rød karry med sprøde grøntsager

Mandag: Citronkylling i fad med kartofler og mormorsalat

Vaskeægte dansk klassiker med kylling, kartofler og mormorsalat med fløde.

Tid: 20 minutter

Ovntid: 50 minutter

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE:

  • 10 kyllingelår (både over- og underlår)
  • 1 usprøjtet citron
  • 750 g kartofler
  • 2 rødløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 6 stilke frisk timian
  • Salt og peber

Mormorsalat:

  • 1 hovedsalat
  • 200 g grønne asparges
  • 1 citron
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk. sukker
  • Salt og peber

SÅDAN GØR DU:

  1. Tænd ovnen på 225°.
  2. Dup kyllingelårene tørre.
  3. Skyl citronen, og skær den i både.
  4. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve.
  5. Pil rødløgene, og skær dem i tykke både.
  6. Fordel kylling, kartofler, rødløg og citronbåde i et smurt ovnfad.
  7. Dryp med olivenolie, og fordel timiankvistene over retten. Krydr godt med salt og peber.
  8. Bag fadet i ovnen i cirka50 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte, og kartoflerne er møre.

Mormorsalat:

  1. Skyl og tør salathovedet, og pluk det i mindre stykker.
  2. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene. Lav tynde strimler af aspargesene med en kartoffelskræller, og vend dem sammen med salaten i en skål.
  3. Pres saften af citronen i en skål. Tilsæt fløde og sukker, og rør sammen, til sukkeret er opløst. Lad dressingen stå og tykne i 10 minutter. Krydr med salt og peber.

Servering:

  1. Hæld flødedressingen over salaten, og servér som tilbehør til citronkylling i fad.

Tirsdag: Sprød torsk med smørstegte kartofler og ærtepuré

Den milde torsk og den søde ærtepuré gør det nemt at få hele familien til at spise fisk med et smil.

Tid: 30 minutter

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE:

Sprød torsk:

  • 500 g torskeloins
  • Salt og peber
  • 1 dl rasp
  • 2 spsk. smør til stegning

Smørstegte kartofler:

  • 750 g kartofler
  • 1 spsk. smør
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Ærtepuré:

  • 300 g ærter fra frost
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • Til servering:
  • 50 g friske ærteskud
  • 1 citron

SÅDAN GØR DU:

Smørstegte kartofler:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Afdryp.
  2. Smelt smørret på en pande.
  3. Skyl, tør og hak persillen.
  4. Vend kartoflerne rundt i smørret i et par minutter sammen med hakket persille.

Ærtepuré:

  1. Læg de frosne ærter i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem stå i 2 minutter, til de er optøet. Afdryp.
  2. Blend ærterne til puré i en blender sammen med olivenolie.
  3. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Sprød torsk:

  1. Gå torskeloinsene efter for ben.
  2. Krydr med salt og peber, og vend dem i rasp.
  3. Steg de panerede torskestykker i smør på en pande i cirka 3 minutter på hver side, til de lige akkurat er gennemstegte.

Servering:

  1. Skyl og tør ærteskuddene. Servér torskestykkerne med smørstegte kartofler, ærteskud, ærtepuré og citronbåde.

Onsdag: Frisk pasta med grønne asparges og sprød parmaskinke

En nem og hurtig pastaret, der står klar på kort tid.

Tid: 20 minutter

Ovntid: 10 minutter

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE:

  • 300 g frisk pasta
  • 300 g grønne asparges
  • 6 forårsløg
  • 25 g smør til stegning
  • 1 dl hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 8 skiver parmaskinke
  • 50 g parmesan

SÅDAN GØR DU:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afdryp.
  2. Skyl aspargesene, og knæk den nederste, træede ende af. Skær aspargesene i skrå skiver.
  3. Rens forårsløgene, og hak dem fint.
  4. Steg asparges og forårsløg i smør i en dyb pande i 1-2 minutter, så de bevarer sprødheden.
  5. Tilsæt bouillon og fløde, og lad det småkoge i cirka 2 minutter.
  6. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Tilbehør:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Fordel parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 7-10 minutter, til skiverne er sprøde. Tag dem ud af ovnen, og afdryp på fedtsugende papir.

Servering:

  1. Vend pastaen rundt i aspargessaucen, og anret i dybe tallerkener.
  2. Servér med sprød parmaskinke, friskrevet parmesan og eventuelt lidt ekstra friskkværnet peber.

Torsdag: Blomkålssuppe med timian og parmaskinke

En smuk og cremet suppe er som regel et stort hit både hos børn og voksne.

Tid: 30 minutter

Ovntid: 10 minutter

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1 løg
  • 500 g blomkål
  • 300 g kartofler
  • 25 g smør til stegning
  • 4 stilke frisk timian
  • 1,4 l hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber

Til servering:

  • 6 skiver parmaskinke
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 groft brød

SÅDAN GØR DU:

  1. Pil og hak løget fint.
  2. Skyl blomkålen, skær stokken af, og skær resten i grove stykker.
  3. Skræl kartofler, og skær dem i tern.
  4. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt løg, blomkål, kartofler og timian. Lad det hele småstege i 3-4 minutter, uden at det tager farve.
  5. Tilsæt bouillon, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Kassér timiankvistene.
  6. Tilsæt fløde, og blend suppen glat med en stavblender.
  7. Varm suppen godt igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Servering:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Fordel parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og bag skiverne i ovnen i 7-10 minutter, til de er sprøde.
  3. Tag dem ud af ovnen, afkøl en smule, og bræk dem i mindre stykker.
  4. Anret suppen i skåle, og top med sprød parmaskinke og frisk timian. Servér groft brød til.

Fredag: Oksekød i rød karry med sprøde grøntsager

Bestem selv styrken på saucen ved at tilsætte mere eller mindre af den røde karrypasta.

Tid: 30 minutter

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE:

  • 350 g skært oksekød i strimler
  • 6 forårsløg
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 125 g sukkerærter
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt og peber
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 limefrugt

Tilbehør:

  • 4 dl ris
  • 1 limefrugt

SÅDAN GØR DU:

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  2. Dup oksekødsstrimlerne tørre.
  3. Rens forårsløg, og skær dem i skiver.
  4. Pil rødløget, og skær det i grove både.
  5. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler.
  6. Skyl sukkerærterne, og snit dem igennem på langs. V
  7. arm en pande eller wok med olie, og lynsteg kødstrimlerne i 2-3 minutter, til de har fået stegeskorpe.
  8. Krydr med salt og peber, og tag dem af panden.
  9. Hæld karrypasta og kokosmælk i panden, og bring det i kog. Lad det småkoge i2-3 minutter, til karrypastaen er opløst i kokosmælken.
  10. Tilsæt sukker og fiskesauce, og lad saucen småkoge i et par minutter.
  11. Læg de stegte kødstrimler og de snittede grøntsager i saucen, og vend det hele sammen. Lad grøntsagerne blive varme i cirka 2 minutter, uden at de bliver bløde.
  12. Smag til med limesaft, og servér straks med kogte ris og limebåde.

Indkøbsliste til ugen

KØD OG FISK:

350 g skært oksekød i strimler

10 kyllingelår (både over- og underlår)

500 g torskeloins

14 skiver parmaskinke

FRUGT OG GRØNT:

3 usprøjtede citroner

2 limefrugter

1,8 kg kartofler

500 g blomkål

1 løg

3 rødløg

12 forårsløg

1 rød peberfrugt

500 g grønne asparges

1 hovedsalat

300 g ærter fra frost

125 g sukkerærter

50 g friske ærteskud

1 potte frisk timian

1 håndfuld bredbladet persille

FERSKVARER OG KOLONIAL:

300 g frisk pasta

4 dl piskefløde

50 g parmesan

4 dl ris

1 dl rasp

1½ liter hønsebouillon

1 groft brød

2 tsk. rød karrypasta

1 dåse kokosmælk

1 spsk. fiskesauce

DU SKAL OGSÅ BRUGE:

Salt og peber

Olivenolie

Smør

Sukker