Hovedretter
Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw
Krydrede frikadeller smager herligt og går fantastisk til frisk slaw. Her får du opskriften på julekrydrede frikadeller og fennikelslaw
Torsdag, 14. december 2017 - 7:11 - af Emma Martiny, Foto: Nina Malling
Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw
Tid: 40 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket kalve- og svinekød
1 løg
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
1 dl mælk
1 tsk. revet muskatnød
½ tsk. allehånde
½ tsk. stødt ingefær
salt og friskkværnet peber
smør til stegning
TILBEHØR
500 g små kartofler
FENNIKELSLAW
2 fennikler
½ hvidkål
2 usprøjtede appelsiner
3 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
50 g mandler
Opskrift - sådan laver du julekrydrede frikadeller og fennikelslaw
1. Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med løg, æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter.
2. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 15 minutter, til de er møre.
3. FENNIKELSLAW: Rens og snit fennikler og hvidkål. Rør fintrevet appelsinskal sammen med olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber. Vend dressingen sammen med fennikel og hvidkål. Skær appelsinkødet i mindre stykker, og bland det i salaten. Rist og hak mandlerne, og drys dem over salaten.
4. Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med kogte kartofler og fennikelslaw.