Hovedretter

Grøntsagssuppe med perlebyg

Servér en fyldig suppe med grøntsager og perlebyg på en kødfri dag. Suppen mætter godt, alligevel kan det være lækkert med et stykke godt brød til. Her får du opskriften på grøntsagssuppe med perlebyg

Grøntsagssuppe med perlebyg 

Tid: 25 minutter. Kogetid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 persillerødder
¼ knoldselleri
3 gulerødder
1 porre
1 løg
2 spsk. olivenolie til stegning
2 fed hvidløg
½ bundt frisk timian
1 flaske mosede tomater (680 g)
100 g perlebyg
1 l grøntsagsbouillon
salt og friskkværnet peber
4 boller eller 1 brød
 
 
PRØV OGSÅ: Cremet grøntsagssuppe med urteolie
 

Opskrift - sådan laver du grøntsagssuppe med perlebyg 

 
1. Skræl persillerødder, knoldselleri og gulerødder, og skær dem i små skiver. Rens porren, og skær den i skiver. Pil løget, og hak det fint. Steg grøntsagerne i olivenolie i en stor gryde i ca. 5 minutter, til de begynder at tage lidt farve. Pil og pres hvidløgsfeddene. Hak timian, tag lidt fra til pynt. Bland hvidløg, timian, mosede tomater, perlebyg og bouillon med de stegte grøntsager i gryden, og lad suppen koge i ca. 30 minutter, til perlebyggen er mør. Smag suppen til med salt og peber.
 
2. SERVERING: Anret den rygende varme suppe i dybe tallerkener, drys med lidt frisk timian, og servér straks sammen med lunede boller eller brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat – få opskriften her

Tirsdag: Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce – få opskriften her

Torsdag: Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter – få opskriften her

Fredag: Mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti – få opskriften her