Hovedretter

Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer

Kyllingekødet bliver med garanti saftigt, når fileterne fyldes med flødeost, svampe og soltørrede tomater. Her får du opskriften på fyldt kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer

Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebrystfileter
8 skiver serranoskinke
125 g champignoner
50 g soltørrede tomater i olie
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk basilikum
100 g flødeost naturel
salt og friskkværnet peber
tandstikkere af træ
 
 
PERLEBYGSALAT
1 bakke vindruer
1 spsk. olivenolie
salt
2 dl perlebyg
1 bundt palmekål
50 g valnøddekerner
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
DRESSING
3 spsk. god mayonnaise
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Bagt kyllingebryst med spinatsalat og syltet ingefær
 

Opskrift- sådan laver du kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer 

 
1. Tænd ovnen på 175° varmluft. Rens champignoner, og hak dem fint. Afdryp og hak de soltørrede tomater fint. Pil og pres hvidløg, og hak basilikumbladene fint. Rør champignon-
er, soltørrede tomater, hvidløg og basilikum sammen med flødeosten, og smag til med salt og peber. Skær forsigtigt en lomme i kyllingebrystfileterne på langs. Fyld 1 stor spsk. af flødeostblandingen i hver lomme. Vikl serranoskinke om kyllingebrystfileterne, og brug tandstikkere til at lukke lommerne. Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte og serranoskinken sprød.
 
2. PERLEBYGSALAT: Tag vindruerne af stilkene, og placér vindruerne i et ovnfast fad. Vend dem i olie, og drys med salt. Sæt fadet i ovnen sammen med kyllingebrysterne i 20 minutter, til druerne er gyldne og rynkede. Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken. Snit palmekålen i helt tynde bånd, og bland i perlebyggen. Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft.
 
3. DRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til. Bland den i perlebygsalaten.
 
4. SERVERING: Top perlebygsalaten med bagte vindruer og valnøddekerner, og servér til de fyldte kyllingebrystfileter.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella – Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte peberfrugter med bulgursalat – Få opskriften her

Onsdag: Pastinakbøffer med rosenkålsslaw – Få opskriften her

Torsdag: Spaghetti med ærtepesto og laksebacon – Få opskriften her