crabcakes
Hovedretter

Crabcakes med ærtedip

Det søde krabbekød egner sig virkelig godt til at lave de såkaldte crabcakes af. Egentlig er det bare krabbefrikadeller, og de er også gode på madpakken! Her får du opskriften på crabcakes med ærtedip

Crabcakes med ærtedip

Tid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
350 g krabbekød fra dåse
1 æg
2 spsk. hvedemel
1 løg
2 spsk. finthakket dild
salt og friskkværnet peber
 
 
PANERING
3 spsk. hvedemel
salt og friskkværnet peber
1 æg
3 spsk. pankorasp
neutral olie til stegning
 
ÆRTEDIP
300 g ærter (fra frost, optøede)
3 spsk. cremefraiche 18 %
3 spsk. olivenolie
2 spsk. finthakket mynte
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
godt brød
 
PRØV OGSÅ: Crabcakes med chilimayonnaise
 

Opskrift - sådan laver du crabcakes med ærtedip

 
1. Dryp krabbekødet fri for væde. Rør krabbekød med æg og mel. Pil og hak løget. Vend løg og hakket dild i krabbefarsen, og krydr med salt og peber. Form kugler af farsen på størrelse med golfbolde.
 
2. PANERING: Vend krabbekuglerne i mel krydret med salt og peber. Vend dem herefter i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp. Steg dem i rigelig olie i 3-4 minutter på hver side i en dyb pande, til de er lysebrune og gennemstegte. Sørg for, at olien ikke bliver for varm, så paneringen branker. Lad de færdigstegte crabcakes dryppe af på fedtsugende papir, og drys med salt.
 
3. ÆRTEDIP: Blend ærter, creme-fraiche, olie og mynte til en fin creme i en blender eller foodprocessor. Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér dippen til de lune crabcakes. Spis brød til.
 
PRØV OGSÅ: Grillet jomfruhummer med gremolata