Hovedretter

Bagt torsk med jordskokkepuré, jordskokkechips og brunet smør

Der er meget at vælge imellem, når tilbehøret til aftensmaden skal sammensættes, men jordskokker er et fantastisk alternativ til kartofler, pasta og ris og så er det super godt til fisk. Her får du opskriften på bagt torsk med jordskokkepuré, jordskokkechips og brunet smør

Bagt torsk med jordskokkepuré, jordskokkechips og brunet smør

Tid: 45 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g torskefilet
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
 
JORDSKOKKECHIPS
2 jordskokker
1 l smagsneutral olie til
friturestegning
salt
 
JORDSKOKKEPURÉ
600 g jordskokker
½ dl piskefløde
25 g smør
salt og friskkværnet peber
saft af skal af 1 usprøjtet citron
 
BRUNET SMØR
50 g smør
 
PYNT
rød skovsyre
 
PRØV OGSÅ: Bagt torsk med dampet spidskål og koriander
 

Opskrift - sådan laver du bagt torsk med jordskokkepuré, jordskokkechips og brunet smør

 
1. Tænd ovnen på 100°. Skær torsken i 8 lige store stykker. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter. Den er færdig, hvis den skiller i flager, når du trykker let på den.
 
2. JORDSKOKKECHIPS: Skrub jordskokkerne rene. Varm olien op til ca. 150° i en gryde. Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Fritér 
dem i olien, til de er gyldne; læg dem på fedtsugende papir, og krydr med salt.
 
3. JORDSKOKKEPURÉ: Skrub jordskokkerne rene; skær dem i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og blend jordskokkerne med en stavblender til en ensartet puré. Pres mosen 
gennem en fin sigte, og hæld den tilbage i gryden. Rør fløde og smør i puréen, og smag til med salt, peber, citronsaft og fintrevet citronskal.
 
4. BRUNET SMØR: Smelt smørret i en gryde, og lad det varme, til det er nøddebrunt.
 
5. SERVERING: Anret lidt jordskokkepuré på en tallerken, og læg torsk ovenpå. Pynt med jordskokkechips, top med rød skovsyre, og dryp med brunet smør.
 
PRØV OGSÅ: Jordskokkesuppe med friterede jordskokker
 
Læs mere om: