Mad
Æggekage med grøntsager og bresaola
15. juni 2017af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Giv den klassiske æggekage et sommerligt tvist med grønne asparges og nye kartofler. Her får du opskriften på æggekage med grøntsager og bresaola
Æggekage med grøntsager og bresaola
Tid: 20 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 200 g nye kartofler 1 bundt grønne asparges 6 æg 1 dl mælk salt og friskkværnet peber 150 g frisk spinat smør til stegning TIL SERVERING 100 g bresaola ½ bundt purløg 4-8 skiver rugbrød PRØV OGSÅ: Æggekage med røget laks, nye kartofler og spinat
Opskrift - sådan laver du æggekage med grøntsager og bresaola
Kog kartoflerne i 10-15 minutter i letsaltet vand, til du netop kan stikke en gaffel gennem, og skær dem derefter i halve. Skyl aspargesene, og knæk bunden af dem. Tænd ovnen på 175°. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber. Skyl spinaten, og steg den i en smule smør på en pande, indtil den falder sammen. Vend den i æggemassen, og hæld æggemassen på panden. Fordel kartofler og asparges over. Sæt panden i ovnen i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast. Fordel derefter bresaola og finthakket purløg over æggekagen, og servér med ristet rugbrød. TIP: Kan din pande ikke tåle at komme i ovnen, så bag æggekagen i et smurt ovnfast fad. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Falafel-pizza med hummus og syltede rødløg – Få opskriften her
Tirsdag: Ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler – Få opskriften her
Torsdag: Asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer – Få opskriften her
Fredag: Nem pulled pork-burger med coleslaw – Få opskriften her