Mad

Hotdog med syltet spidskål

af Louisa Lorang 28. juni 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er hotdog med syltet spidskål. Få opskriften her

Servér masser af snackgrønt til, f.eks. peberfrugt, små gulerødder, radiser, agurk, eller hvad du har. Så er hotdogs okay hverdagsmad indimellem.

Ingredienser til Hotdog med syltet spidskål

1 tsk. fennikelfrø½ tsk. chiliflager2½ dl sukker2½ dl lagereddike1 spidskål, gerne rosa

Endvidere til hotdog med syltet spidskål

4 gode pølserlidt olie til stegning eller grill4 pølsebrød1 rødløg i tynde skiverketchupsennep

 

Sådan laver du hotdog med syltet spidskål

Rist fennikelfrøene i en tør gryde i ca. 1 minut, til de begynder at dufte. Kom chili, sukker og derefter eddike ved. Lad det koge op, til sukkeret er smeltet. Snit imens kålen i tynde strimler, og kom den i et skoldet sylteglas. Hæld den varme syltelage over kålen, og sæt den i køleskabet indtil brug. Du kan lave kålen dagen i forvejen, hvis det passer dig bedre.Rist pølserne i lidt olie, eller pensl dem med olie, og gril dem på en varm grill. Lun brødene, og anret fire hotdogs toppet med kål og løg, og ketchup og sennep efter smag.Servér straks med masser af grønt før, under eller efter måltidet.Opskriften er til 2 personer

TIP: Hvis du har kål tilovers, kan den holde sig i lagen i flere måneder. Jeg elsker den i salater, sandwich, burger eller til et stykke ristet kød eller fisk.

Få inspiration til andre lækre hverdagsretter her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER