Mad
2. januar 2015

Hjemmelavede laksefrikadeller

Disse laksefrikadeller er for dig, der ikke gider færdiglavet fiskefars fyldt med vand og mel.
Af: af Opskrift og
https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/mad/sund-indefra/deller3prim.jpg

foto: Helle Thaysen, redigeret af redaktionen

Hjemmelavede laksefrikadeller i friske farver (2 vokse og 2 børn + lidt til madpakke)

Det skal du bruge til laksefrikadeller:

Tip til servering

Disse laksefrikadeller indeholder gryn og mætter godt, så jeg anbefaler grøntsagsstænger som tilbehør med en god hjemmelavet pesto.

3 små pakker laks, svarende til knap 700 gr. laksesteaks
1 frisk porre
2 gulerødder eller anden type rodfrugt (ex. Pastinak eller persillerod)
1 revet æble med skal, kan udelades
Lidt urtesalt og evt. revet ingefær og hvidløg
3-4 æg alt efter størrelse
En god sjat havregryn (eller hirseflager, hvis du slet ikke tåler gluten)

Her kan du se hvordan du kan lave mad med laks til 2 dage

Sådan laver du dine laksefrikadeller:

1. Hak, klip eller blend laksen alt efter din køkkenmaskinpark.
2. Snit eller klip porren i små stykker med så meget af det grønne.
3. Riv gulerødder/rodfrugter groft på et rivejern.
4. Pres eller riv ingefær og hvidløg på et lille rivejern.
5. Smut grøntsagerne i røreskålen med lidt urtesalt.
6. Tilsæt 3-4 æg.
7. Rør en god sjat havregryn eller hirseflager i farsen.
8. Rør det hele grundigt og sæt på køl i 20 min, eller så længe, du har.
9. Tænd imens ovnen på 165-175 gr. Og gør en bageplade klar med papir.
10. Klat dellerne på bagepladen og bag i 30-40 min. alt efter antal gr. og ovn, og hvordan du bedst kan lide dine deller.

Frikadellerne skal have lidt ekstra, hvis du bruger kød.

Opskriften er udviklet af sundindefra.dk.

Bliv inspireret til din madlavning med Moderne Mamma tv.

Læs mere om:

Læs også