Hjemmelavede laksefrikadeller
foto: Helle Thaysen, redigeret af redaktionen
Hjemmelavede laksefrikadeller i friske farver (2 vokse og 2 børn + lidt til madpakke)
Det skal du bruge til laksefrikadeller:
Tip til servering
Disse laksefrikadeller indeholder gryn og mætter godt, så jeg anbefaler grøntsagsstænger som tilbehør med en god hjemmelavet pesto.
3 små pakker laks, svarende til knap 700 gr. laksesteaks
1 frisk porre
2 gulerødder eller anden type rodfrugt (ex. Pastinak eller persillerod)
1 revet æble med skal, kan udelades
Lidt urtesalt og evt. revet ingefær og hvidløg
3-4 æg alt efter størrelse
En god sjat havregryn (eller hirseflager, hvis du slet ikke tåler gluten)
Her kan du se hvordan du kan lave mad med laks til 2 dage
Sådan laver du dine laksefrikadeller:
1. Hak, klip eller blend laksen alt efter din køkkenmaskinpark.
2. Snit eller klip porren i små stykker med så meget af det grønne.
3. Riv gulerødder/rodfrugter groft på et rivejern.
4. Pres eller riv ingefær og hvidløg på et lille rivejern.
5. Smut grøntsagerne i røreskålen med lidt urtesalt.
6. Tilsæt 3-4 æg.
7. Rør en god sjat havregryn eller hirseflager i farsen.
8. Rør det hele grundigt og sæt på køl i 20 min, eller så længe, du har.
9. Tænd imens ovnen på 165-175 gr. Og gør en bageplade klar med papir.
10. Klat dellerne på bagepladen og bag i 30-40 min. alt efter antal gr. og ovn, og hvordan du bedst kan lide dine deller.
Frikadellerne skal have lidt ekstra, hvis du bruger kød.
Opskriften er udviklet af sundindefra.dk.