Hindbærgrød med is og knas
foto: Bjørn Jakobsen
Dessert: Hindbærgrød (Tid: 20 min)
Ingredienser
500 g hindbær, evt. fra frost
150 g sukker
½ dl vand
1½ tsk vaniljesukker
1½ spsk kartoffelmel
4 kugler vaniljeis
Fremgangsmåde
Varm hindbær, sukker og vand op i en gryde i ca. 10 min., til bærrene er kogt ud.
Rør kartoffelmelet ud i en skål med ½ dl varm hindbærvæske og vend det med resten af hindbærgrøden og vaniljesukker. Lad grøden køle af og sæt den på køl indtil servering.
Servér den kolde hindbærgrød med vaniljeis og drys med knasende drys.
Pynt: Knasende drys
Ingredienser
½ dl valnødder
3 små marengskys
2 spsk frysetørret hindbær
1 spsk ymerdrys
1 spsk sukker
Fremgangsmåde
Hak valnødderne og knus marengskyssene. Rist det let på panden i et par min. med de øvrige ingredienser. Opbevares i en lufttæt beholder i et par dage.
Er du vild med desserter?
En ny gruppe for dessert-elskere har set dagens lys på facebook. I facebook-gruppen "Jeg elsker dessert" bliver du fodret med skønne og anderledes dessert-opskrifter, og kan få gode tips fra ligesindede med en sød tand. Se mere på www.facebok.com/jegelskerdessert eller vær med i gruppen lige HER.