Annonce
Mad
5. april 2011

Hellefisk med asparges

Super enkel luksusmad pĂ„ 15 (mĂ„ske 15œ) minutter! Brug hvilken som helst hvid fisk, hvis fiskehandleren ikke har hellefisk.
Af: Louisa Lorang
hellefisk

Foto: Anders SchĂžnnemann

Hellefisk med asparges til 2 personer

DET SKAL DU BRUGE

ASPARGES
1 dl vand
1 spsk. smĂžr
1 tsk. salt
250 g grĂžnne asparges

HELLEFISK
1 dl vand
1 dl hvidvin
œ tsk. salt
1 spsk. smĂžr
350 g hellefisk uden skind og ben

ENDVIDERE
2 dl cremefraiche eller drĂŠnet yoghurt
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. fintrevet citronskal (Ăžko, selvfĂžlgelig!)
salt

TILBEHØR
1 potte ĂŠrteskud eller brĂžndkarse
groft brĂžd
citronbÄde

Opskrift - sÄdan laver du hellefisk med asparges

SÊt en dyb pande over med vand, smÞr og salt. KnÊk den nederste, trÊede ende af aspargesene, og kassér den. Kom aspargesene i vandet, og lad dem dampe i 1-2 minutter. HÊld straks vandet fra, og lad dem dryppe af i en si.
SÊt imens vand, hvidvin, smÞr og salt over i endnu en dyb pande. Lad det koge op. SkÊr fisken i 4 stykker, kom den i panden, og lÊg lÄg pÄ. Lad fisken dampe i 2-3 minutter, alt efter tykkelse. Tag den forsigtigt op.
RÞr imens cremefraiche med sennep og citronskal, og smag til med salt. Anret aspargesene pÄ et fad eller en stor tallerken med hellefisk, cremefraichedressing og Êrteskud. Giv brÞd og citronbÄde til.
TIP: Hvis du har mere end 15 minutter, kan du servere kartofler til i stedet for brĂžd.

Annonce

Opskriften er fra kogebogen " Vild med hverdagen - ogsÄ nÄr det skal gÄ hurtigt" af FEMINAs madskribent Louisa Lorang

PRØV OGSÅ: Salat med hellefisk og citron-aioli

Annonce
Annonce

LÊs ogsÄ

Bliv medlem af femina+

Du skal vÊre medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrÊnset adgang til alt indhold.