
Hellefisk med asparges

Foto: Anders SchĂžnnemann
Hellefisk med asparges til 2 personer
DET SKAL DU BRUGE
ASPARGES
1 dl vand
1 spsk. smĂžr
1 tsk. salt
250 g grĂžnne asparges
HELLEFISK
1 dl vand
1 dl hvidvin
œ tsk. salt
1 spsk. smĂžr
350 g hellefisk uden skind og ben
ENDVIDERE
2 dl cremefraiche eller drĂŠnet yoghurt
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. fintrevet citronskal (Ăžko, selvfĂžlgelig!)
salt
TILBEHĂR
1 potte ĂŠrteskud eller brĂžndkarse
groft brĂžd
citronbÄde
Opskrift - sÄdan laver du hellefisk med asparges
SÊt en dyb pande over med vand, smÞr og salt. KnÊk den nederste, trÊede ende af aspargesene, og kassér den. Kom aspargesene i vandet, og lad dem dampe i 1-2 minutter. HÊld straks vandet fra, og lad dem dryppe af i en si.
SÊt imens vand, hvidvin, smÞr og salt over i endnu en dyb pande. Lad det koge op. SkÊr fisken i 4 stykker, kom den i panden, og lÊg lÄg pÄ. Lad fisken dampe i 2-3 minutter, alt efter tykkelse. Tag den forsigtigt op.
RÞr imens cremefraiche med sennep og citronskal, og smag til med salt. Anret aspargesene pÄ et fad eller en stor tallerken med hellefisk, cremefraichedressing og Êrteskud. Giv brÞd og citronbÄde til.
TIP: Hvis du har mere end 15 minutter, kan du servere kartofler til i stedet for brĂžd.
Opskriften er fra kogebogen " Vild med hverdagen - ogsÄ nÄr det skal gÄ hurtigt" af FEMINAs madskribent Louisa Lorang
PRĂV OGSĂ : Salat med hellefisk og citron-aioli