Grillede abrikoser
Foto: Bjørn Jakobsen
Til 4 personer.
TID: 25 min. + stegetid
Ingredienser:
Ca. 20 hasselnødder
1½ spsk timian
75 g gedeost, smørbar
1 spsk flydende honning
20 soltørrede abrikoser, ca. 130 g
10 skiver bacon
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på grill.
Hak hasselnødder og timian fint og rist gyldent på en tør pande i et par min.
Rør gedeost med hasselnødder, timian og honning.
Åbn abrikoserne ved at stikke en ske/smørekniv i hullet, hvor stenen er taget ud. Fyld lidt gedeost i hver frugt og luk sammen.
Halvér baconskiverne på langs og vikl et stykke stramt om hver abrikos.
Læg dem på en bageplade med bagepapir med baconlukningen nedad og grill dem på næstøverste rille i ca. 5 min. på hver side, til baconen er sprød. Husk at vende dem undervejs.
Serveres lune med frisk timian.