Vitello tonnato

Vitello tonnato di Luxe

29. august 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
I Danmark serveres vitello tonnato typisk som forret, men egentlig er den milanesiske ret en secondi, som serveres efter primi (typisk pasta, risotto eller gnocchi), og så er bunden jo lagt.

Vitello tonnato di Luxe (Tid: 15 minuti)

Ingredienser Tunsauce Fremgangsmåde 500 g kogt eller stegt
kalvemørbrad
100 g grøn salat
12 kapersbær

 

1 dåse tun i vand, naturel
2 rensede ansjoser
2 spsk kapers
Saft af en lille citron
2 æg
1½ dl olie
Salt, peber

 

Pres lidt af vandet fra tunen, og blend den med ansjoser, kapers og citronsaft.

Blend det hele og tilsæt æggene.

Tilsæt olien i en tynd stråle, så det samler sig til en dressing. Smag til med salt og peber.

Skær det kogte kalvekød i tynde skiver og server det med tunsauce, salat og store halverede kapers.

Tun smager ikke kun godt i en vitello tonnato - prøv denne tunsteak marineret i chilimarinade

Her får du 6 opskrifter, så du kan sammensætte din egen lækre italienske gæstemenu!

Oliventapenade
og tapenadesnegle
Zuppa Minestrone Insalata Caprese Pizza Carciofi Tagliatelle con Pollo Fungi Vitello Tonnato di Luxe