Forretter

Skyr med knas

23. april 2013
af Louisa Lorang og Birgitte Nymann
Sund morgenmad med sprøde nødder og friske bær. Få opskriften på skyr med knas her

Skyr

1 meget moden banan2 dadler uden sten125 g blåbær(optøede, hvis fra frost)1 dl æblemost½ dl rugflager½ dl græskarkerner½ dl mandler, groft hakkede400 g skyr (eller andet fedtfattigtmejeriprodukt)125 g blåbær

Sådan gør du:

Blend banan, dadler, blåbær og æblemost. Rist rugflager, græskarkerner og mandler i ovnen ved 185° i 7-10 minutter, til de er sprøde. Lad dem køle af på pladen. Bland blåbærpureen med skyr, og servér straks med ristet knas og blåbær.Tip: Bland gerne en dobbelt portion skyr. Den kan holde i 2 dage i køleskab. Spiser du skyr ofte kan du med fordel laver knas til flere dage. Det holder uden problemer i tæt lukket glas eller dåse i 1 uge.