Forretter

Salat med parmaskinke, melon og gorgonzola

af Consorzio del Prosciutto di Parma 15. juni 2011
En herlig sommersalat hvor du kan skifte ingredienser ud, alt efter humør

(4 personer)4 store håndfulde blandet salat100 g bønnespirer½ gul melon, skrællet, uden kerner og skåret i mindre stykker150 g gorgonzola50 g blandede frø/kerner (solsikke, sesam, græskar og birkes)50 g grofthakkede hasselnødder8 skiver parmaskinke (Prosciutto di Parma)Dressing:2 spsk. hasselnødde- eller valnøddeolie4 spsk. olivenolie3 spsk. citronsaft1 tsk. dijonsennepSalt og peber

Fordel salatbladene og bønnespirerne på fire tallerkener og fordel melon og gorgonzola på toppen.Varm frø/kerner og hasselnødder på en stegepande og rør rundt, til de er letristede. Lad dem afkøle nogle minutter.Lav dressingen ved at røre olie, citronsaft og sennep sammen. Krydres med salt og peber.Drys de ristede frø/kerner og nødder over salaten og læg parmaskinkeskiverne på.Salaten stænkes med dressingen og serveres med det samme.Kokkens tip: En anden god gang kan du bruge frisk mango i stedet for melon.