Forretter

Salat med jomfru-hummer, rød grape, avokado og mynte

af Camilla Zarah Lawes 30. marts 2010
Foto: Columbus Leth
Skøn forret med spændende smagsnoter

4-8 hele jomfruhummere2 modne avokadoer lidt citronsaft1 lille fennikel skåret i fine, tynde skiver1 bundt brøndkarse1 rød grapefrugt4 spsk. hakket mynte

Dressing:1 spsk. akaciehonningSaft af 1 grapefrugtHavsalt og friskkværnet peber4 spsk. jordnøddeolie

Pynt:50 g ristede smuttede mandler

Rist de hele jomfruhummere på en varm pande i ca. 2 minutter på hver side, til de er flot røde. Tag dem fra varmen.Skær avokadoerne igennem på den lange led; skræl dem, og fjern stenene.Skær dem i tynde både, og dryp med lidt citronsaft.Skær skrællen, inkl. det hvide, af grapefrugten, og del den i fileter mellem lamellerne. opsaml saften i en skål, og gem den til dressingen.Pisk olien i grapefrugtsaften; tilsæt honningen, og krydr med salt og peber.Bland brøndkarse, mynte, avokado, fennikel og grape på et fad eller 4 tallerkener, hæld dressingen over, og drys med mandler.Servér de hele jomfruhummere til.

 

Chili-mynte-krydret lammeculotte med kokosris
Malaga

Tag på påskeeventyr i Malaga