Forretter

Salat med blå ost og valnødder

En lille fin salat, som kan spises som frokostret, som tilbehør til grillet kød, eller som afslutning på en middag i stedet for osten. Lav portionerne så store eller små, som du synes passer til lejligheden. Husk, at osten smager bedst, når den ikke er kold

Salat med blå ost og valnødder til 4 personer

INGREDIENSER

GLASEREDE NØDDER
15 g smør
2 spsk. flydende honning
16-20 valnøddekerner
lidt hakket timian

CROUTONER
½ flutes i meget, meget
tynde skiver
olivenolie

SALAT
1-1½ l nippede salater, gerne blandet af 3 forskellige slags (f.eks. krøllsalat, spæde spinatblade og rucola eller lidt friske krydderurter)
lidt olivenolie
appelsinsaft
100-150 g Blå Castello

Opskrift - sådan laver du salat med blå ost og valnødder

1. Smelt smørret på panden, og lad det brune af. Kom honningen ved, og varm det igennem. Vend nødderne i, og ryst panden godt. Drys med timian, vip dem ud på bagepapir, og lad dem køle af.

2. Skær brødet ud i ultra tynde skiver. Læg dem på en plade med bagepapir, og dryp med olie. Rist dem i en 200° varm ovn, til de er akkurat færdige. Køl dem af.

3. Skyl og slyng salaterne. Fordel dem på 4 tallerkener eller i 4 skåle, og dryp en smule olie og appelsinsaft over.

4. Fordel osten i små stykker med valnødder fordelt ovenpå. Bræk evt. croutonerne i mindre stykker, og drys dem over salaten.

Flere opskrifter på salat

Salat a la cæsar - få opskriften her

Salat med stenbiderrong - få opskriften her

Salat med oksekød, spidskål og koriander - få opskriften her

Læs mere om: