Forretter

Salat med bagte tomater, mozzarella og mandler

30. september 2013
af Restaurant Forum
Salaten er helt skøn som forret, gerne med groft, grillet brød til. Eller servér den som tilbehør til grillet kød eller fisk. Du kan klargøre både tomater og mandler, så den ikke tager lang tid at lave, hvis du f.eks. bruger den til gæster

Salat med bagte tomater, mozzarella og mandler

INGREDIENSER

BAGTE TOMATER250 g cherrytomater1 spsk. flydende honning2 tsk. hakket timian2 spsk. eddike, gerne æble3-4 spsk. olivenoliesalt og peber

SALTEDE MANDLER100 g smuttede mandler1 spsk. olivenolie2 tsk. fint salt

SALAT1 romainesalat1 radicchiosalat2 stk. bøffelmozzarella (a 125 g)1 håndfuld basilikumolivenolieæbleeddikesalt og peber

TIP: De bagte tomater kan holde sig i en uge (og måske længere), hvis du kommer dem på et skoldet glas og fylder op med olivenolie. Så du kan medfordel lave dobbelt portion, når du har ovnen kørende.

Opskrift- sådan laver du salat med bagte tomater, mozzarella og mandler

1. Halvér tomaterne, og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Dryp dem med honning, timian, eddike, olie, salt og peber, og bag dem ved 110°i 1½ - 2 timer.

2. Rist de smuttede mandler i lidt olie på en varm pande i ca. 3-4 minutter. Drys med salt, og rist i yderligere et par minutter. Lad dem køle af.

3. Pluk salaterne groft, og anret dem på et fad. Bryd mozzarellaen over salaten i grove stykker. Top med basilikum, tomater og mandler, og dryp medolie og eddike. Krydr med salt og peber, og servér straks.