Forretter

Rødbedesalat med kikærter og feta

19. oktober 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
En skøn og dejlig mættende ”rød” salat. Smagen er frisk, og der er masser at tygge på

(4 personer)400 g rødbeder100 g kogte kikærter (gerne fra dåse)1 æble i terninger2 spsk. finthakket rødløg50 g valnøddekerner, groft hakkede1 stor håndfuld friskhakket mynte100 g fetaost i terninger eller i blokDRESSING:1 stor tsk. dijonsennep1 stor tsk. hvidvinseddike½ tsk. honning3 spsk. valnøddeolie eller god olivenoliesalt og peberTILBEHØR:flute eller godt madbrødVask rødbederne, og kog dem i vand, til de er møre. Det tager fra 25 til 45 minutter efter størrelse. Mærk med en nål. Kom dem i koldt vand, og gnid skrællen af. Skær dem i terninger. Pisk dressingen sammen, og smag den til. Bland rødbeder og kikærter i, og vend godt. Skær æble og løg i terninger, og vend dem i sammen med valnødder og hakket mynte. Vend fetaterninger i, eller smuldr osten over til sidst. Servér med brød eller som tilbehør til kød. Salaten kan sagtens laves dagen før og tages med i en boks til frokosten. Bare vent med fetaen, eller tag den med i en boks for sig.RELEVANTE LINKS