Forretter

Rødbedesalat med æbler og fennikel

Rødbedesalat smager godt både alene med godt brød, eller som tilbehør til både lyst og mørkt kød

Det er bedst at bruge så små rødbeder som muligt til din rødbedesalat. Du kan rive dem eller skære dem tyndt på et mandolinjern. Kan du få fat i de stribede rødbeder, er de ret flotte.
Skal den mætte godt, kan du blande 1½ dl små kogte Puy-linser i. Salaten kan også drysses med hakkede hasselnødder.
 

Rødbedesalat til 4 personer, som tilbehør:

3-4 fintrevne rødbeder
1 dl soltørrede tranebær
1 fennikel
saft af ½-1 citron el. appelsin
2 røde æbler (f.eks. coxorange)
 

Dressing til rødbedesalat:

1½ spsk. balsamicovineddike
1 spsk. appelsinsaft
½ spsk. flydende honning
3 cm frisk revet ingefær
2-3 spsk. god rapsolie
salt og peber

PRØV OGSÅ: Super sund krydret rødbede-suppe

Rødbedesalat - sådan gør du:

Pisk først dressingen godt sammen, og smag den til. Skræl og riv rødbederne fint, og vend dem i. Lad dem gerne trække i ½ time for at få den bedste smag i din rødbedesalat. Smag til igen. Hæld lidt kogende vand over tranebærrene, og lad dem stå i 10 minutter, så de bliver helt bløde. Dræn vandet fra. Skær toppen af fenniklen, og gem den til pynt. Snit fenniklen i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Dryp med appelsin- eller citronsaft, så farven bevares. Skær æblerne i små terninger, og dryp også dem. Dræn lidt af dressingen fra rødbederne, anret dem med fennikel og æbleterninger ovenpå, og drys tranebær rundt om. Dryp evt. lidt af dressingen rundt om, og pynt med hakket fennikeltop. Rødbedesalat KAN også blandes sammen - så skal du bare vide, at alt bliver rødt. Sérver din lækre rødbedesalat!