Forretter

Opskrift: Hellefisk med avocadosalat

af Susanne Palmqvist 28. marts 2013
Foto: Anders Schønnemann
Det klæ’r den røgede fisk med en fin lysegrøn forårssalat ovenpå. Smagen er mild, men har alligevel lidt karakter fra lime, ingefær og koriander. Kan du få de små vagtelæg, ser det raffineret ud, men almindelige æg i både kan også bruges

Hellefisk med avocadosalat til 4 personer

Ingredienser:

4 vagtelæg

Topping:2 spsk. let olivenolie2 tsk. friskrevet ingefærsaft + fintrevet skal af 1limefrugt1 lille moden avocado i små terninger6 tynde grønne asparges i tynde skiver2-3 fintsnittede forårsløg150 g store rejer (frosne eller i saltlage)1 bøtte frisk koriander eller dild, hakketsalt og kværnet peber

Endvidere:8 store skiver røget hellefisk, laks eller tun i meget tynde skiver

Tilbehør:ristet rugbrød i meget tynde skiver, evt. ristet flutes

Opskrift - Sådan gør du:

1. Kog vagtelæggene i præcis 2½ minut. Kom dem i koldt vand. Pil dem forsigtigt, og del dem, når de skal bruges.

2. Lav toppingen: Bland olien med revet ingefær, limesaft og -skal. Skær alle de grønne ting ud, og vend dem i. Skær rejerne i mindre stykker, og vend dem i sammen med hakket koriander. Smag til med salt og peber.

3. Bred fisken ud på tallerkener eller et flot fad, og fordel toppingen på midten. Pynt med de halve æg

Prøv også: Saltet torsk med igefær og lime >>