Forretter

Lakseroser med røgcreme

af Julie Hey 18. juli 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Smukt, enkelt og delikat: Lakseskiver snoet som roser, serveret med små prikker røgcreme.

Smukt, enkelt og delikat: Lakseskiver snoet som roser, serveret med små prikker røgcreme.Lakseroser med røgcremeTid: 25 min.

TIP

Hvis du ikke har ramsløg, så brug purløg eller en anden let krydderurt.

Ingredienser Røgcreme: 1 agurk2 laksefileter 3 ramsløgbladeeller ½ bdt purløg120 g rygeost 10%5 spsk piskeflødeSalt, peber

Fremgangsmåde

Skyl agurken, skær enderne af og skræl den i lange tynde strimler.Rul/sno agurkeskiverne og læg dem i koldt vand med isterninger eller bare i vand og sæt dem i fryseren i 15 min.Hak ramsløgene eller krydderurterne fint.Kom dem i en skål med rygeost og piskefløde og blend med en stavblender til en ensartet creme. Smag røgcremen til med salt og peber.Skær laksefileterne i lange tynde skiver og rul dem sammen enkeltvis til små roser.

Anret lakseroserne med kolde stive agurkeskiver og røgcreme og pynt evt. med ramsløgsblomster eller andre spiselige blomsterblade.Her får du 5 lækre fiskeretter med tuntartar, laks, kammuslinger, Victoria Bars og sprødstegte rejer - velbekomme!

Cremet tuntatar Kammuslingermed hindbær Lakserosermed røgcreme Victoria Barsmed fennikelsalat Sprødstegte rejermed avocadosalsa

Dæk op til et hyggeligt og sødt bord med disse produkter fra hollandske PIP i SØNDAGs webshop:

Beige skål m. fugl- PIP collectionDKK 149,00 Lyseblåt krus med fugle- PIP collectionDKK 69,00 Pink låg til tekop- PIP collectionDKK 39,00