Kold avocadosuppe

24. juni 2015
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Kold suppe? Jo, gi’ det en chance! Avocadosuppen er mild og læskende på en varm sommerdag

Kold avocadosuppe til 4 personer (som forret eller let hovedret)

Tid: 15 minutter. Hviletid: 1-2 timer.   DET SKAL DU BRUGE 2 store modne avocadoer 1 l god kyllingebouillon, kold 2 spsk. friskpresset limesaft 1 spsk. yoghurt naturel 2-4 stænk tabasco salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 1 limefrugt frisk koriander 1 frisk rød chili godt brød  

Opskrift - sådan laver du kold avocadosuppe

  1. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og løft avocadokødet ud af skallen med en ske. Blend avocadokødet til en fin puré i en foodprocessor eller blender. Hæld kyllingebouillon ved, og blend igen. Tilsæt limesaft, yoghurt og tabasco, og blend det til en jævn suppe. Smag til med salt og peber. Stil suppen på køl 1-2 timer.   2. Servering: Anret suppen i små skåle med skiver af limefrugt og et drys frisk koriander og fintsnittet chili på toppen. Spis brød til.   PRØV OGSÅ: Kold suppe med melon og syrlige løg