https://imgix.femina.dk/media/article/soe1821-pinsebrunch-prim.jpg
Forretter

Invitér på en skøn pinsebrunch

19. maj 2018
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Nyd helligdagene med en indbydende 6-retters brunch. Hvis vi er heldige, kan den måske endda nydes udenfor under den dansende pinsesol.

6 LÆKRE RETTER TIL DEN PERFEKTE PINSEBRUNCH

Alle opskrifterne er til 4-6 personer

SMOOTHIE I EN SKÅL
https://imgix.femina.dk/soe1821-pinsebrunch-1.jpg
10 min. 250 g frosne jordbær 2 bananer 250 g græsk yoghurt, gerne 10 % 2-3 spsk. sukker 4-8 friske jordbær 2 spsk. kakaonips 1 spsk. chiafrø 25 g mandler Kom jordbær, banan og yoghurt i en blender og blend, til konsistensen er glat og cremet. Smag til med sukker og fordel smoothien i fire skåle. Drys med skiver af jordbær, kakaonips, chiafrø og hakkede mandler. Serveres straks og spises med en ske.
AVOCADO PÅ GRILLET BRØD MED SMILENDE ÆG
https://imgix.femina.dk/soe1821-pinsebrunch-2.jpg
15 min. 4 store skiver brød 2 æg str. M/L 2 avocadoer Citronsaft Krydderurter og karse Grill eller rist brødet sprødt. Kog æggene smilende, ca. 6 min., og skyl dem hurtigt i koldt vand. Skær avocadoerne ud og mas en halv avocado ud på hver brødskive. Pil og halvér æggene og læg dem ovenpå. Krydr med salt og peber, drys med friskhakkede krydderurter og nyd. LÆS OGSÅ: 3 x trifli - på den sunde måde RØSTI MED ASPARGES, GEDEOST OG BACON
https://imgix.femina.dk/soe1821-pinsebrunch-3.jpg
30 min. 1-2 bagekartofler Salt og peber Smør eller olie til stegning 1 bdt. grønne asparges 8 skiver bacon 100 g gedeost i en rulle Krydderurter og karse Skræl og riv kartoflerne groft. Pres væden af dem og krydr dem med salt og peber. Sæt blandingen med en ske på en varm pande, hvor du har varmet lit olie op eller smeltet lidt smør. Tryk blandingen flad med en paletkniv og steg dem 5-6 min. på hver side, til røstierne er gyldne og sprøde. Bræk den nederste, træede del af aspargesene og kasser dem. Damp aspargesene i 1 min. i letsaltet vand. Steg baconen sprød. Skær osten i skiver. Anret aspargesene på røstierne og læg ost og bacon oven på. Drys med krydderurter og karse og servér straks. RUGBRØDSCHIPS MED LAKS, RYGEOST OG SALSA
https://imgix.femina.dk/soe1821-pinsebrunch-4.jpg
10 min. 2-3 tynde skiver rugbrød Smør til stegning 150 g røget laks i skiver Rygeost 1 skoleagurk 2 spsk. finthakket rødløg Dild Skær brødskiverne i kvarter og steg dem sprøde og gyldne i smør ved middelvarme. Fordel lakseskiverne på brødskiverne og kom en lille teskefuld rygeost på hver. Skær agurken i små tern og bland dem med rødløg. Fordel salsaen på laksen og pynt med dild.
STEGTE KARTOFLER MED GRØNT, POCHERET ÆG OG KNAS
https://imgix.femina.dk/soe1821-pinsebrunch-5.jpg
30 min. 2 sødkartofler, ca. ½ kg ½ tsk. hel spidskommen ½ tsk. korianderfrø Olivenolie til stegning 1 squash 1 bdt. forårsløg 150 g babyspinat 4 æg str. S/M 2 spsk. ristede græskarkerner Skræl og skær kartoflerne i tern. Steg dem i lidt olie i 5 min. sammen med spidskommen og korianderfrø. Skær squashen i tern, kom dem ved kartoflerne og steg det hele sammen i 2-3 min. Tilsæt snittede forårsløg og babyspinat og steg det, til spinaten falder sammen. Smag til med salt og peber. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, tilsæt et par dråber eddike og lad det simre. Slå æggene ud i en kop, et ad gangen. Lav en hvirvel i vandet med et piskeris. Stop med at piske i vandet og hæld hurtigt, men forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen. Lad ægget samle sig, og lad det koge i 2-3 min., så blommen stadig er flydende. Anret de pocherede æg oven på kartoffelblandingen, drys med græskarkerner og servér straks. VAFLER MED RÅSYLTEDE BÆR OG VANILJECREME
https://imgix.femina.dk/soe1821-pinsebrunch-6.jpg
30 min. + hævning Vaffeldej: ¼ pk. gær 1 dl mælk 2 spsk. sukker 3 æg 1 tsk. vaniljepasta 250 g hvedemel 125 g blødt smør 100 g perlesukker Råsyltede bær: 125 g blåbær 125 g hindbær ½ dl konc. hyldeblomstdrik 1-2 spsk. flormelis Creme: 150 g græsk yoghurt 125 g mascarpone ½ dl konc. hyldeblomstdrik 1 tsk. vaniljepasta Rør gæren ud i lun mælk. Pisk sukker, æg og vanilje i og tilsæt melet. Rør det sammen til en dej uden klumper. Rør smør og perlesukker i dejen og lad den hvile mindst 30 min. Varm vaffeljernet op og pensl evt. med lidt smeltet smør første gang. Bag vaflerne sprøde og gyldne. Vend bærrene i hyldeblomstdrikken sammen med flormelis og lad dem trække. Pisk yoghurt, mascarpone, hyldeblomst og vanilje sammen til en luftig creme. Servér cremen til vaflerne sammen med de syltede bær. TIP: Bag vaflerne på forhånd, frys dem ned og lun dem lige inden servering. LÆS OGSÅ: Kartoffelvafler med ost og forårsløg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også