
Forretter
Invitér på en skøn pinsebrunch
19. maj 2018af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Nyd helligdagene med en indbydende 6-retters brunch. Hvis vi er heldige, kan den måske endda nydes udenfor under den dansende pinsesol.
6 LÆKRE RETTER TIL DEN PERFEKTE PINSEBRUNCH
Alle opskrifterne er til 4-6 personer
SMOOTHIE I EN SKÅL
10 min.
250 g frosne jordbær
2 bananer
250 g græsk yoghurt, gerne 10 %
2-3 spsk. sukker
4-8 friske jordbær
2 spsk. kakaonips
1 spsk. chiafrø
25 g mandler
Kom jordbær, banan og yoghurt i en blender og blend, til konsistensen er glat og cremet. Smag til med sukker og fordel smoothien i fire skåle.
Drys med skiver af jordbær, kakaonips, chiafrø og hakkede mandler. Serveres straks og spises med en ske.
AVOCADO PÅ GRILLET BRØD MED SMILENDE ÆG

15 min.
4 store skiver brød
2 æg str. M/L
2 avocadoer
Citronsaft
Krydderurter og karse
Grill eller rist brødet sprødt.
Kog æggene smilende, ca. 6 min., og skyl dem hurtigt i koldt vand.
Skær avocadoerne ud og mas en halv avocado ud på hver brødskive.
Pil og halvér æggene og læg dem ovenpå. Krydr med salt og peber, drys med friskhakkede krydderurter og nyd.
LÆS OGSÅ: 3 x trifli - på den sunde måde
RØSTI MED ASPARGES, GEDEOST OG BACON

30 min.
1-2 bagekartofler
Salt og peber
Smør eller olie til stegning
1 bdt. grønne asparges
8 skiver bacon
100 g gedeost i en rulle
Krydderurter og karse
Skræl og riv kartoflerne groft. Pres væden af dem og krydr dem med salt og peber. Sæt blandingen med en ske på en varm pande, hvor du har varmet lit olie op eller smeltet lidt smør. Tryk blandingen flad med en paletkniv og steg dem 5-6 min. på hver side, til røstierne er gyldne og sprøde.
Bræk den nederste, træede del af aspargesene og kasser dem. Damp aspargesene i 1 min. i letsaltet vand.
Steg baconen sprød.
Skær osten i skiver.
Anret aspargesene på røstierne og læg ost og bacon oven på.
Drys med krydderurter og karse og servér straks.
RUGBRØDSCHIPS MED LAKS, RYGEOST OG SALSA

10 min.
2-3 tynde skiver rugbrød
Smør til stegning
150 g røget laks i skiver
Rygeost
1 skoleagurk
2 spsk. finthakket
rødløg
Dild
Skær brødskiverne i kvarter og steg dem sprøde og gyldne i smør ved middelvarme.
Fordel lakseskiverne på brødskiverne og kom en lille teskefuld rygeost på hver.
Skær agurken i små tern og bland dem med rødløg.
Fordel salsaen på laksen og pynt med dild.
STEGTE KARTOFLER MED GRØNT, POCHERET ÆG OG KNAS

30 min.
2 sødkartofler, ca. ½ kg
½ tsk. hel spidskommen
½ tsk. korianderfrø
Olivenolie til stegning
1 squash
1 bdt. forårsløg
150 g babyspinat
4 æg str. S/M
2 spsk. ristede græskarkerner
Skræl og skær kartoflerne i tern. Steg dem i lidt olie i 5 min. sammen med spidskommen og korianderfrø.
Skær squashen i tern, kom dem ved kartoflerne og steg det hele sammen i 2-3 min. Tilsæt snittede forårsløg og babyspinat og steg det, til spinaten falder sammen. Smag til med salt og peber.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog, tilsæt et par dråber eddike og lad det simre.
Slå æggene ud i en kop, et ad gangen.
Lav en hvirvel i vandet med et piskeris. Stop med at piske i vandet og hæld hurtigt, men forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen. Lad ægget samle sig, og lad det koge i 2-3 min., så blommen stadig er flydende.
Anret de pocherede æg oven på kartoffelblandingen, drys med græskarkerner og servér straks.
VAFLER MED RÅSYLTEDE BÆR OG VANILJECREME

30 min. + hævning
Vaffeldej:
¼ pk. gær
1 dl mælk
2 spsk. sukker
3 æg
1 tsk. vaniljepasta
250 g hvedemel
125 g blødt smør
100 g perlesukker
Råsyltede bær:
125 g blåbær
125 g hindbær
½ dl konc. hyldeblomstdrik
1-2 spsk. flormelis
Creme:
150 g græsk yoghurt
125 g mascarpone
½ dl konc. hyldeblomstdrik
1 tsk. vaniljepasta
Rør gæren ud i lun mælk. Pisk sukker, æg og vanilje i og tilsæt melet. Rør det sammen til en dej uden klumper.
Rør smør og perlesukker i dejen og lad den hvile mindst 30 min.
Varm vaffeljernet op og pensl evt. med lidt smeltet smør første gang. Bag vaflerne sprøde og gyldne.
Vend bærrene i hyldeblomstdrikken sammen med flormelis og lad dem trække.
Pisk yoghurt, mascarpone, hyldeblomst og vanilje sammen til en luftig creme.
Servér cremen til vaflerne sammen med de syltede bær.
TIP: Bag vaflerne på forhånd, frys dem ned og lun dem lige inden servering.
LÆS OGSÅ: Kartoffelvafler med ost og forårsløg