Forretter

Fillotrekanter med feta, spinat og mynte

af Susanne Palmqvist 22. juli 2011
Foto: Anders Schønnemann
De små sprøde fillo-pakker er rigtig lækre. Bag dem så sent som muligt, eller lun dem lidt i ovnen (eller på grillen). De er lækre som snacks, en lille forret eller frokost, gerne med en skål tzatziki og lidt brød til

(ca. 10 stk.)1 pakke Wewalka-fillodej35 g smeltet smør300 g frosset helbladet spinat150-200 g feta i blok1 lille æg1 stor spsk. friskhakket mynte¼ tsk. st. muskatnød

Tø spinaten op i en lille gryde. Tryk alt vandet af i en si. Mos fetaosten, og rør den med spinat, æg, mynte og muskat til en fast masse.Tag fillodejen ud af køleskabet (se vejledning på pakken). Skær hvert ark i 3 baner, og læg et viskestykke over, mens du arbejder. De må ikke tørre ud. Tag en ad gangen, og pensl med smeltet smør. Kom en skefuld fyld på, og start med at folde dejen ind over i en trekant, fra den ene ende. Fold som trekanter, til al dejen er brugt. Pensl igen med smør, og læg dem på en plade med bagepapir. Bag dem midt i en 210° varm ovn i 20-30 minutter, til de er lysebrune og sprøde. Køl dem af på en rist.

LYN-TZATZIKI:Riv en agurk groft, og drys 1 tsk. salt over. Vent i 10 minutter, og klem vandet af. Rør 2 dl græsk yoghurt 10 % med lidt olivenolie og 1 fed presset hvidløg. Vend agurken i.Opbevar det koldt..

RELEVANTE LINKS

Sommerlig laksetærte