Forretter

Dampet ørred med ørredmousse

af Beagle Iuel-Brockdorff 10. august 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Ørred er lækkert som forret, og da ørred i dag fås til rimelige penge, kunne retten – i en større portion – også sagtens serveres som hovedret. Husk godt brød til!

Til 2 personer

1 lille ørred1 dl hvidvinSalt, peber

MOUSSE:

Prøv også:

Spelttærte med ørred, porre og ærter Dampet fisk med wasabidressing Tunmousse som tunlagkage

150 g varmrøget ørred1 spsk creme fraiche 38%¼ fed hvidløg

TILBEHØR:Salat1 spsk kapers, gerne de salte

1. Damp ørreden i en gryde i vin, salt, peber og vand, så det lige dækker, i ca. 10 min.

2. Afkøl og befri for skind og ben.

3. Hak den varmrøgede ørred i foodprocessoren.

4. Hæld op i en skål og rør med creme fraiche.

5. Smag til med salt og peber.

6. Server den kolde ørred med ørredmousse på salat, og pynt med skyllede kapers.