Anders Schønnemann
Forretter

Creme af laks på rugbrødschips

Rigtig dejligt fiskepålæg med en fin mild og frisk smag. Kan laves med røget makrel eller sild, hvor den skønne røgede smag ikke bliver for dominerende sammen med laksen. Brug den som appetizer eller til din frokost med sprøde agurkestænger til

Creme af laks på rugbrødschips 2-3 små glas/frokosthapser til 4 personer

INGREDIENSER
1 stor laksefilet (150-200 g)
½ bdt. dild
½ frisk røget makrel
2-3 spsk. cremefraiche 18 % eller skyr
1 syrligt æble
1 lille rødløg
fintrevet skal af 1 økolime
1 spsk. hakket purløg
salt og kværnet peber

TILBEHØR
tynde skiver ristet rugbrød eller -chips

Opskrift - sådan laver du creme af laks på rugbrødschips

1. Kom laksen i en gryde med koldt vand, der står 2-3 cm op om fisken. Kom salt og et par dildkviste ved, og damp den i 6 minutter. Køl den helt af i vandet. Pil evt. skindet af.

2. Pil makrellen helt fri for ben. Mós makrel og laksekød med en gaffel, og rør cremefraice i til en passende smørbar og alligevel fast konsistens.

3. Skær æble og løg i fine små terninger, og vend dem i sammen med limeskal, hakket purløg og dild. Smag til med salt og peber.

4. Spis laksecremen på ristet rugbrød eller rugbrødschips. Pynt med rødløg, æbleterninger, dild eller purløg. Kan holde sig 3-4 dage på køl

FLERE OPSKRIFTER MED LAKS

Salat med varmrøget laks, syrlige løg og æg - Få opskriften her

Laks med blomkål og estragon - Få opskriften her

Læs mere om: