Æblekage
Brød og bagværk

Æblekage

13. januar 2011
af Louisa Lorang og Birgitte Nymann
Vælg danske æbler, de smager af så meget mere. Få opskriften på æblekage her

DET SKAL DU BRUGE:
2 store æbler, gerne belle de boskoop
½ stang vanilje
1 spsk. ahornsirup
½ dl vand

ENDVIDERE:
1 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
50 g mandler, ristede

SÅDAN GØR DU:
Skræl æblerne, og skær kernehuset fri. Skær æblerne i grove terninger, og kom dem i en kasserolle med vaniljekorn og -stang, sirup og vand. Lad æblerne koge under låg i ca. 10 minutter, eller til de er møre. De må gerne have lidt struktur efter min mening, men det er en smagssag. Lad æblegrøden køle helt i køleskabet.
Pisk fløden til blødt skum, og riv eller hak chokoladen.
Anret æblegrøden i to glas, og top med flødeskum, chokolade og mandler.

TIP:
Vælg evt. ingridmarieæbler, hvis du ikke kan få belle de boskoop. Under alle omstændigheder er det bedst at bruge danske æbler - de smager af så meget mere end de fleste, vi importerer.

INDKØB:
2 store æbler, gerne belle de boskoop
1 stang vanilje
mørk chokolade
mandler
piskefløde
TJEK:
ahornsirup

Læs også