Forretter

Æblekage

13. januar 2011
af Louisa Lorang og Birgitte Nymann
Vælg danske æbler, de smager af så meget mere. Få opskriften på æblekage her

DET SKAL DU BRUGE:2 store æbler, gerne belle de boskoop½ stang vanilje1 spsk. ahornsirup½ dl vand

ENDVIDERE:1 dl piskefløde50 g mørk chokolade50 g mandler, ristede

SÅDAN GØR DU:Skræl æblerne, og skær kernehuset fri. Skær æblerne i grove terninger, og kom dem i en kasserolle med vaniljekorn og -stang, sirup og vand. Lad æblerne koge under låg i ca. 10 minutter, eller til de er møre. De må gerne have lidt struktur efter min mening, men det er en smagssag. Lad æblegrøden køle helt i køleskabet.Pisk fløden til blødt skum, og riv eller hak chokoladen.Anret æblegrøden i to glas, og top med flødeskum, chokolade og mandler.

TIP:Vælg evt. ingridmarieæbler, hvis du ikke kan få belle de boskoop. Under alle omstændigheder er det bedst at bruge danske æbler - de smager af så meget mere end de fleste, vi importerer.

INDKØB:2 store æbler, gerne belle de boskoop1 stang vaniljemørk chokolademandlerpiskeflødeTJEK:ahornsirup