Fennikelgravet torsk med fennikelsalat
Foto: Lars Ranek
600 g fersk torsk i et helt stykke (bestil hos din fiskehandler)
2 spsk. sukker
2 spsk. salt
KRYDDERIER:
2 spsk. korianderfrø
3 spsk. fennikelfrø
1 spsk. anisfrø
1 spsk. szechuanpeber
SENNEPSVINAIGRETTE:
2 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. estragoneddike
5 spsk. olivenolie
1 tsk. fennikelfrø
havsalt, friskkværnet peber og lidt sukker
FENNIKELSALAT:
1 lille fennikel skåret i helt tynde skiver på langs
PYNT:
1 lille bundt estragon
dild
TILBEHØR:
rugbrødscroutoner
Læg torsken i et fad med kant. Drys med sukker og salt, og lad den stå i køleskabet i minimum 10 timer. Mal krydderierne i en morter, og fordel dem på alle sider af torsken. Pak fisken i husholdningsfilm, og stil den tilbage i køleskabet i minimum 8 timer, gerne længere (se kokketip).
Rør ingredienserne til vinai-gretten sammen, smag til med salt og sukker. Vend fennikelsalaten i vinaigretten. Skær torsken i let tykke skiver, og servér med lidt fennikelsalat pyntet med estragon og dild.
KOKKETIP: Tilbered fisken 3-5 dage før, det bliver den kun bedre af.