Drikke

Varm krydret hyldebærsaft

af Gitte Heidi Rasmussen 18. november 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Smager ligesom gløgg, men er uden alkohol. Har du tendens til lidt hoste, så hjælper hyldebærsaften helt fantastisk.

Smager ligesom gløgg, men er uden alkohol. Har du tendens til lidt hoste, så hjælper hyldebærsaften helt fantastisk.

Hylden er en gammel lægeplante, og det menes, at hyldebærblomsterne skulle virke feberstillende, mens de sorte bær hjalp mod forkølelse og influenza.Sandt er det i hvert fald, at hyldebærrene har et højt indhold af A- og C-vitamin, og at de er supersunde.

LÆS MERE: Æbleskiver hører sig i høj grad også julen til. Her får du opskriften på æbleskiver med rigtige æbler

Hylden vokser vildt, er næsten umulig at slå ned og passer heldigvis godt til det danske klima. Så hold øje med den og udnyt de gratis glæder i naturen.

Krydret hyldebær (Tid: 10 min.) 

Ingredienser Fremgangsmåde 1 dl konc. hyldebærsaft2 kanelstænger2 skiver appelsin6 nelliker3 dl kogende vandEvt. 1 spsk rosiner 1. Bring hyldebærsaft, kanel, appelsin, nelliker og vand i kog.Lad det trække 5 min.

2. Kog op igen og hæld i kopper eller glas.Kom evt. lidt rosiner i glasset.

Energi pr. person: 133 kcal.Fordelt på: protein 2%,kulhydrat 95%, fedt 3 %