Gløgg
Mad

Opskrift på gløgg

1. december 2009
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto Birger Storm
Gløgg hører sig julen til, så her får du opskriften på julens bedste gløgg - både i en hvid og rød udgave

Jul og gløgg hører uløseligt sammen. Her får du to opskrifter - én på den klassiske røde gløgg og én på hvid gløgg.

Opskrift på hvid gløgg

1 cm frisk ingefær
4 hvide peberkorn
2 kanelstænger
8 kardemommekapsler
2 stjerneanis
2 dl vand
1 flaske hvidvin
2 dl tør sherry
1 dl Frisk Aalborg Citron snaps
Ca. 1 spsk rørsukker

Sådan laver du hvid gløgg

Skær ingefæren i tynde skiver. Kom alle krydderierne i vandet og kog op under låg.

Sluk og lad det trække i 20 min.

Tilsæt vin, sherry og snaps og smag til med sukker.

Gløggen må ikke koge, men kun varmes op.

Sigt gløggen over i en varm kande og server.

Opskrift på rød gløgg

½ citron

½ appelsin
2 kanelstænger
6 nelliker
6 allehånde
2 dl vand
2 dl rosiner
2 dl Emma Brøndums Skovbærbrændevin
2 dl mandler
1 flaske rødvin
2 dl kirsebærvin

Sådan laver du rød gløgg

Skær citron og appelsin i skiver. Kom skiverne og alle krydderierne i vandet og kog op under låg.

Sluk og lad det trække i 20 min.

Læg rosinerne i 1 dl brændevin og lun dem lidt i mikroovnen. Smut mandlerne.

Tilsæt rødvin og kirsebærvin til krydderivandet og varm op.

Gløggen må ikke koge.

Sigt gløggen over i en varm kande og tilsæt rosinerne sammen med resten af snapsen og mandlerne.

Læs også