

Opskrift på gløgg
1. december 2009Jul og gløgg hører uløseligt sammen. Her får du to opskrifter - én på den klassiske røde gløgg og én på hvid gløgg.
Opskrift på hvid gløgg
1 cm frisk ingefær4 hvide peberkorn2 kanelstænger8 kardemommekapsler2 stjerneanis2 dl vand1 flaske hvidvin2 dl tør sherry1 dl Frisk Aalborg Citron snapsCa. 1 spsk rørsukker
Sådan laver du hvid gløgg
Skær ingefæren i tynde skiver. Kom alle krydderierne i vandet og kog op under låg.
Sluk og lad det trække i 20 min.
Tilsæt vin, sherry og snaps og smag til med sukker.
Gløggen må ikke koge, men kun varmes op.
Sigt gløggen over i en varm kande og server.
Opskrift på rød gløgg
½ citron
½ appelsin2 kanelstænger6 nelliker6 allehånde2 dl vand2 dl rosiner2 dl Emma Brøndums Skovbærbrændevin2 dl mandler1 flaske rødvin2 dl kirsebærvin
Sådan laver du rød gløgg
Skær citron og appelsin i skiver. Kom skiverne og alle krydderierne i vandet og kog op under låg.
Sluk og lad det trække i 20 min.
Læg rosinerne i 1 dl brændevin og lun dem lidt i mikroovnen. Smut mandlerne.
Tilsæt rødvin og kirsebærvin til krydderivandet og varm op.
Gløggen må ikke koge.
Sigt gløggen over i en varm kande og tilsæt rosinerne sammen med resten af snapsen og mandlerne.
Læs også
