Drikke
Æblegløgg med ingefær og timian
Hvem siger, at gløgg skal serveres i krus? Gør anretningen mere festlig og hæld den i vinglas. Her får du opskriften på æblegløgg med ingefær og timian
Torsdag, 14. december 2017 - 7:05 - af Timm Vladimir, Foto: Columbus Leth
Æblegløgg med ingefær og timian
Tid: 20 minutter
Antal: 6-8 kopper
DET SKAL DU BURGE
2 cm frisk ingefær
10 timiankviste
1,2 l syrlig æblemost
150 g soltørrede tranebær
1½ dl calvados
2 grønne æbler
SERVERING
frisk timian
evt. lakridsrødder
Opskrift - sådan laver du æblegløgg med ingefær og timian
Skræl ingefær, og skær det i tynde strimler. Bind timiankvistene sammen med madsnor. Bring forsigtigt æblemost, tranebær, ingefær og timian i kog i en gryde. Sluk for varmen, og lad blandingen trække i 10 minutter. Smag til med calvados. Skyl æblerne, skær dem i tern uden kernehus, og lad dem varme med i gryden. Sigt evt. krydderier og timian fra. Servér straks med frisk timian og evt. en lakridsrod i glasset.