æblegløgg
Drikke

Æblegløgg med ingefær og timian

Hvem siger, at gløgg skal serveres i krus? Gør anretningen mere festlig og hæld den i vinglas. Her får du opskriften på æblegløgg med ingefær og timian

Æblegløgg med ingefær og timian
 
Tid: 20 minutter
Antal: 6-8 kopper
 
DET SKAL DU BURGE
2 cm frisk ingefær
10 timiankviste
1,2 l syrlig æblemost
150 g soltørrede tranebær
1½ dl calvados
2 grønne æbler
 
 
SERVERING
frisk timian
evt. lakridsrødder
 
 
PRØV OGSÅ: Tranebær-gløgg
 

Opskrift - sådan laver du æblegløgg med ingefær og timian

Skræl ingefær, og skær det i tynde strimler. Bind timiankvistene sammen med madsnor. Bring forsigtigt æblemost, tranebær, ingefær og timian i kog i en gryde. Sluk for varmen, og lad blandingen trække i 10 minutter. Smag til med calvados. Skyl æblerne, skær dem i tern uden kernehus, og lad dem varme med i gryden. Sigt evt. krydderier og timian fra. Servér straks med frisk timian og evt. en lakridsrod i glasset.