æblegløgg
Drikke

Æblegløgg med ingefær og timian

af Timm Vladimir 14. december 2017
Foto: Columbus Leth
Hvem siger, at gløgg skal serveres i krus? Gør anretningen mere festlig og hæld den i vinglas. Her får du opskriften på æblegløgg med ingefær og timian
Æblegløgg med ingefær og timian   Tid: 20 minutter Antal: 6-8 kopper   DET SKAL DU BURGE 2 cm frisk ingefær 10 timiankviste 1,2 l syrlig æblemost 150 g soltørrede tranebær 1½ dl calvados 2 grønne æbler  
  SERVERING frisk timian evt. lakridsrødder  
  PRØV OGSÅ: Tranebær-gløgg  

Opskrift - sådan laver du æblegløgg med ingefær og timian

Skræl ingefær, og skær det i tynde strimler. Bind timiankvistene sammen med madsnor. Bring forsigtigt æblemost, tranebær, ingefær og timian i kog i en gryde. Sluk for varmen, og lad blandingen trække i 10 minutter. Smag til med calvados. Skyl æblerne, skær dem i tern uden kernehus, og lad dem varme med i gryden. Sigt evt. krydderier og timian fra. Servér straks med frisk timian og evt. en lakridsrod i glasset.