Donuts med kaffeglasur og chokolade
Foto: Kuvat Reetta Rasanen.
TID:
45 MIN. + HÆVETID: 30 MIN. + 20 MIN.
Ingredienser:
CA. 20 STK.
1 portion grunddej - få opskriften her
Smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie
100 g mørk chokolade
KAFFEGLASUR:
1 tsk instant espresso-pulver
Ca. 2 spsk kogende vand
3 dl flormelis
Fremgangsmåde:
Lav en portion grunddej, men lad den kun hæve i 30 min.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik cirkler, diam. ca. 9 cm.
Udstik et hul, diam. ca. 2 cm, i midten af hver dejcirkel.
Lad dejringene hæve tildækket i 20 min.
Opvarm olien i en gryde og steg dej-ringene heri – nogle få ad gangen, til de er pænt gyldne på begge sider.
Læg dem til afdrypning på bagepapir.
Bland kaffepulver sammen med vand og rør det med flormelis til en tyk glasur.
Fordel glasuren på de afkølede donuts og lad det størkne.
SMELT CHOKOLADE OVER VANDBAD OG DRYP LIDT OVER GLASUREN SOM PYNT.