Mad
15. september 2011

Det nordiske køkken

Vi har verdens bedste restaurant, NOMA, og verdens bedste kok, Rasmus Kofoed fra Geranium – og begge har for alvor sat det nordiske køkken på verdenskortet. Men hvorfor ikke gøre det selv? Se her, hvordan du bruger nordiske råvarer.
Af: Julie Hey
Det nordiske køkken

Foto: Bjørn Jakobsen

Vi har verdens bedste restaurant, NOMA, og verdens bedste kok, Rasmus Kofoed fra Geranium - og begge har for alvor sat det nordiske køkken på verdenskortet.

Men hvorfor ikke gøre det selv? Se her, hvordan du bruger nordiske råvarer.

Nordisk mad...
er som udgangspunkt et enkelt køkken med råvarer, som primært har en lokal identitet og som er påvirket af vores klima.

I 2004 beskrev et mad-symposium på initiativ af Claus Meyer ideen om et Nyt Nordisk Køkken, bl.a. med et manifest på 10 bud.

Se dem f.eks. på www.clausmeyer.dk (link fjernet) - under »Claus Meyer«, »Faglige engagementer«, »Det nye nordiske køkken« og sidst »Manifest fra Nordisk Køkken Symposium«.

Læs også: opskrift på NOMAs vidunderlige flødeboller med rødbedeskum.

Hvis du vil vide mere...

Få mere inspiration og flere lækre opskrifter i »Aarstidernes nordiske hverdagsmad«, der udkommer på Politikens Forlag i denne uge.

Læs også