Desserter

Vaniljeparfait med solbærpuré og varm chokoladesauce

af CAMILLA BIESBJERG MARKUSSEN • 27. april 2015
FOTO: BETINA HASTOFT
Parfait er en enkel flødeis, som fryses direkte i en form, så en ismaskine er ikke nødvendig. Få opskriften på hjemmelavet vaniljeparfait med solbærpuré og varm chokoladesauce her

Vaniljeparfait med solbærpuré og varm chokoladesauce

 

DET SKAL DU BRUGE

SOLBÆRPURÉ 225 g solbær (evt. fra frost) 100 g sukker 1 vaniljestang   VANILJEPARFAIT 4 pasteuriserede æggeblommer 50 g sukker 1 knsp. fint salt 5 dl piskefløde   CHOKOLADESAUCE 200 g mørk chokolade 2 spsk. sirup 1 dl vand  

Opskrift - sådan laver du vaniljeparfait med solbærpuré og varm chokoladesauce

  Solbærpuré: Bland solbær og sukker i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og gem dem til iscremen.  Læg den tomme vaniljestang ned i gryden til solbærrene, bring det i kog, og lad det koge i 5-7 minutter. Pres blandingen gennem en finmasket si, så den bliver til en glat puré, og lad puréen køle helt af.   Vaniljeparfait: Pisk æggeblommer, sukker, salt og vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til let skum i en anden skål. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med æggesnapsen med en dejskraber. Hæld halvdelen af iscremen i en aflang, fryseegnet beholder, og dryp ca. halvdelen af solbærpuréen over isen i lange striber på kryds og tværs. Hæld resten af iscremen over. Hæld til sidst tynde striber af solbærpuré oven på iscremen på den lange led. Træk streger med en tandstikker på den korte led gennem solbærpuréen, så der dannes et flot mønster. Sæt isen i fryseren i mindst 4 timer.   Chokoladesauce: Varm hakket chokolade, sirup og vand langsomt op i en gryde under omrøring, til saucen er glat. Tag isen ud af fryseren 10 minutter før servering. Anret kugler af is i skåle, og servér vaniljeparfait med lun chokoladesauce.   PRØV OGSÅ: Vaniljeparfait med citron, marengs og karamelsauce