tiramisu
Desserter

Den bedste tiramisu — med bagte ladyfingers

af Madredaktionen 1. juni 2015
Tiramisu er en perfekt og lækker dessert med undertoner af kaffe og Italien! Skal det være ekstra godt, skal det være med disse hjemmelavede ladyfingers — men du kan også sagtens bruge færdigkøbte, resultatet er stadig himmelsk!

Den bedste tiramisu!

- med hjemmebagte ladyfingers!

  Tid: 35 minutter. Ovntid: 6 minutter. Hviletid: Mindst 2 timer.   

DET SKAL DU BRUGE TIL TIRAMISU

 

LADYFINGERS

3 æg 90 g sukker + lidt til drys 1 tsk. flydende vanilje 60 g hvedemel  

MASCARPONECREME

2 pasteuriserede æggeblommer 3 spsk. vaniljesukker, gerne groft 1½ æggehvide, pasteuriseret 250 g mascarpone 1 dl piskefløde  

DU SKAL OGSÅ BRUGE

6 spsk. frysetørret kaffepulver, f.eks. Nescafé 2½ dl kogende vand 1 dl marsala (italiensk hedvin) 2 spsk. kakaopulver   PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær  

Sådan laver du hjemmebagte ladyfingers

 
  1. Først skal æggene deles i hvider og blommer.
  2. Hviderne piskes så med halvdelen af sukkeret, til de er helt stive.
  3. Pisk æggeblommerne med det resterende sukker i en endnu en skål. De skal være hvide og luftige.
  4. Vend vanilje i æggeblommemassen — evt. med en dejskraber.
  5. Sigt mel i, og vend forsigtigt dejen sammen.
  6. Vend til sidst æggehvidemassen i.
  7. Kom massen i en sprøjtepose, og pøls dejen ud i lange, tynde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Drys med sukker.
  9. Bag kagerne i en 200° varm ovn i 5-6 minutter. Afkøl på en rist.

 

Sådan laver du tiramisu

  Mascarponecreme:
  1. Pisk æggeblommer sammen med 2 spsk. vaniljesukker.
  2. Pisk æggehviderne næsten stive med piskeris (rengjorte) i en anden skål, tilsæt resten af vaniljesukkeret, og pisk dem så helt stive.
  3. Vend mascarpone i æggeblommemassen, og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider heri.
  4. Pisk fløden til let flødeskum, og vend det i mascarponecremen.
 

Byg din tiramisu:

  1. Opløs kaffepulveret i kogende vand i en stor, flad skål, og tilsæt marsala.
  2. Fordel et tykt lag mascarponecreme i bunden af et serveringsfad.
  3. Dyp 1 ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, og læg dem ved siden af hinanden oven på cremen i et dækkende lag.
  4. Fordel et tykt lag creme oven på kagerne.
  5. Gentag med endnu et lag ladyfingers dyppet i kaffen, og slut af med et lag creme.
  Stil tiramisu på køl i mindst 2 timer. Drys med sigtet kakao lige før servering.   PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemousse