
Tiramisu med et strejf af jul

Foto: Anders SchĂžnnemann
Tiramisu med et strejf af jul til 10 personer
DET SKAL DU BRUGE TIL TIRAMISU
200 g mascarpone
2 spsk. marsala (italiensk hedvin)
2 spsk. stĂŠrk, kold kaffe
4 pasteuriserede ĂŠggeblommer
100 g sukker
korn af 1 stang vanilje
3 pasteuriserede ĂŠggehvider
1œ dl piskeflĂžde
ENDVIDERE
ladyfingers, ca. 400 g
2 spsk. kakao
1 tsk. stĂždt kanel
1 nip stÞdt allehÄnde
PRĂV OGSĂ : Tiramisu med hvid chokolade og jordbĂŠr
Opskrift - sÄdan laver du tiramisu med et strejf af jul
1. Pisk mascarpone, marsala og kaffe sammen. Pisk ĂŠggeblommerne hvide og luftige med sukker og vaniljekorn.
2. Pisk ĂŠggehviderne stive, og pisk flĂžden til skum.
3. RĂžr ĂŠggesnapsen i mascarponecremen, og vend forsigtigt fĂžrst flĂždeskum og til sidst ĂŠggehvider i massen.
4. LÊg ladyfingers i ét lag i et fad med kant. Top med halvdelen af cremen, og lÊg endnu et lag ladyfingers. Top med resten af cremen, og sÊt kagen koldt og tildÊkket til nÊste dag.
5. Bland kakao, kanel og allehĂ„nde sammen, og drys blandingen oven pĂ„ tiramisĂčen inden servering.
TIP: Du kan ogsĂ„ portionsanrette tiramisĂčen og lave smĂ„ portioner direkte pĂ„ tallerkenerne. Husk at lade dem trĂŠkke mindst 3 timer pĂ„ kĂžl.

