tiramisu
Desserter

Tiramisu med et strejf af jul

af Louisa Lorang 8. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Tiramisu med toner af jul – nem, smagfuld og super hurtig at lave. Win, win, win! Få opskriften på den lækre tiramisu i den julede udgave her

Tiramisu med et strejf af jul til 10 personer 

 

DET SKAL DU BRUGE TIL TIRAMISU200 g mascarpone2 spsk. marsala (italiensk hedvin)2 spsk. stærk, kold kaffe4 pasteuriserede æggeblommer100 g sukkerkorn af 1 stang vanilje3 pasteuriserede æggehvider1½ dl piskefløde

ENDVIDEREladyfingers, ca. 400 g2 spsk. kakao1 tsk. stødt kanel1 nip stødt allehånde

PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær

Opskrift - sådan laver du tiramisu med et strejf af jul 

1. Pisk mascarpone, marsala og kaffe sammen. Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukker og vaniljekorn.

2. Pisk æggehviderne stive, og pisk fløden til skum.

3. Rør æggesnapsen i mascarponecremen, og vend forsigtigt først flødeskum og til sidst æggehvider i massen.

4. Læg ladyfingers i ét lag i et fad med kant. Top med halvdelen af cremen, og læg endnu et lag ladyfingers. Top med resten af cremen, og sæt kagen koldt og tildækket til næste dag.

5. Bland kakao, kanel og allehånde sammen, og drys blandingen oven på tiramisùen inden servering.

TIP: Du kan også portionsanrette tiramisùen og lave små portioner direkte på tallerkenerne. Husk at lade dem trække mindst 3 timer på køl.

Læs også: Tips til julens desserter