Desserter

Syltede pærer med karamelfløde

af Louisa Lorang 30. april 2012
Foto: Anders Schønnemann
En über-klassiker. Jeg fik altid denne dessert som barn, og den er stadigvæk helt fantastisk!

(dessert til 4)4 pærer9 dl vand7 dl sukker½ dl citronsaftKARAMELCREME:100 g sukker½-1 dl vand¼ l flødeVinforslag: La Playa Sauvignon Blanc 2009 Late HarvestSkræl pærerne. Kog vand, sukker og citronsaft op, og pochér pærerne i 2 minutter. Lad dem køle af i lagen. Tag dem forsigtigt op, og lad dem dryppe af.Smelt sukkeret, og tilsæt lidt af vandet. Det bruser, og sukkeret stivner igen, så vær forsigtig. Lad det koge op igen, så sukkeret igen smelter. Tilsæt evt. mere vand. Du skal have flydende karamel. Lad den køle helt af. Pisk fløden blød og fin, og vend karamel i piskefløden.Servér pærerne med karamelfløde - MUMSSyltede abrikoser med is og små kager