studenterbrød
Desserter

Studenterbrød – helt uden ovn

Skønne bidder der leder tankerne tilbage til barndommen. Svære at sige nej til og lette at lave. Her får du opskriften på studenterbrød – helt uden ovn

Studenterbrød

Tid: 30 minutter
Antal personer: 8
 
DET SKAL DU BRUGE
100 g smør
200 g Digestive-kiks
75 g hasselnødder
500 g kagerester, f.eks. chokoladekage
3 spsk. hindbærmarmelade
1½ spsk. kakao
2-3 spsk. rom
1 firkantet form, ca. 20 x 20 cm
 
 
PYNT
250 g flormelis
lidt vand
1½ spsk. kakao
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
PRØV OGSÅ: Luksus-studenterbrød
 

Opskrift sådan laver du studenterbrød

 
1. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Knus kiksene helt fint, evt. i en blender. Bland smør og kiksekrummer sammen, og tryk blandingen godt ned i en form beklædt med bagepapir. Sæt den på køl. Hak hasselnødder til helt fint nøddemel i blenderen. Tilsæt kageresterne, og blend, til massen er godt arbejdet sammen. Tilsæt marmelade og kakao, og smag til med rom. Fordel massen oven på kiksebunden, og lad den sætte sig på køl.
 
2. PYNT: Rør en hvid glasur af flormelis og vand. Hæld halvdelen af glasuren over i en ren skål, og rør kakao og evt. lidt mere vand i, så du får en mørk glasur. Pynt kagen med de 2 farver glasur i et flot mønster, og skær den ud i firkantede stykker.
 
PRØV OGSÅ: Hjemmelavede romkugler (de bedste)