Studenterbrød
Tid: 30 minutter
Antal personer: 8
DET SKAL DU BRUGE
100 g smør
200 g Digestive-kiks
75 g hasselnødder
500 g kagerester, f.eks. chokoladekage
3 spsk. hindbærmarmelade
1½ spsk. kakao
2-3 spsk. rom
1 firkantet form, ca. 20 x 20 cm
PYNT
250 g flormelis
lidt vand
1½ spsk. kakao
PRØV OGSÅ:
Luksus-studenterbrød
Opskrift sådan laver du studenterbrød
1. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Knus kiksene helt fint, evt. i en blender. Bland smør og kiksekrummer sammen, og tryk blandingen godt ned i en form beklædt med bagepapir. Sæt den på køl. Hak hasselnødder til helt fint nøddemel i blenderen. Tilsæt kageresterne, og blend, til massen er godt arbejdet sammen. Tilsæt marmelade og kakao, og smag til med rom. Fordel massen oven på kiksebunden, og lad den sætte sig på køl.
2. PYNT: Rør en hvid glasur af flormelis og vand. Hæld halvdelen af glasuren over i en ren skål, og rør kakao og evt. lidt mere vand i, så du får en mørk glasur. Pynt kagen med de 2 farver glasur i et flot mønster, og skær den ud i firkantede stykker.
PRØV OGSÅ:
Hjemmelavede romkugler (de bedste)