studenterbrød
Desserter

Studenterbrød – helt uden ovn

15. september 2017
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Skønne bidder der leder tankerne tilbage til barndommen. Svære at sige nej til og lette at lave. Her får du opskriften på studenterbrød – helt uden ovn

Studenterbrød

Tid: 30 minutter Antal personer: 8   DET SKAL DU BRUGE 100 g smør 200 g Digestive-kiks 75 g hasselnødder 500 g kagerester, f.eks. chokoladekage 3 spsk. hindbærmarmelade 1½ spsk. kakao 2-3 spsk. rom 1 firkantet form, ca. 20 x 20 cm  
  PYNT 250 g flormelis lidt vand 1½ spsk. kakao  
  PRØV OGSÅ: Luksus-studenterbrød  

Opskrift sådan laver du studenterbrød

  1. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Knus kiksene helt fint, evt. i en blender. Bland smør og kiksekrummer sammen, og tryk blandingen godt ned i en form beklædt med bagepapir. Sæt den på køl. Hak hasselnødder til helt fint nøddemel i blenderen. Tilsæt kageresterne, og blend, til massen er godt arbejdet sammen. Tilsæt marmelade og kakao, og smag til med rom. Fordel massen oven på kiksebunden, og lad den sætte sig på køl.   2. PYNT: Rør en hvid glasur af flormelis og vand. Hæld halvdelen af glasuren over i en ren skål, og rør kakao og evt. lidt mere vand i, så du får en mørk glasur. Pynt kagen med de 2 farver glasur i et flot mønster, og skær den ud i firkantede stykker.   PRØV OGSÅ: Hjemmelavede romkugler (de bedste)