https://imgix.femina.dk/media/article/1442-sproede-aeblefisk.png
Mad

Sprøde æblefisk

20. oktober 2014
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Er du ikke til de meget søde kager, er disse ”retro”æblefisk lige noget for dig. Kog en god æblemos, og lav den så syrlig eller sød, som du synes.

Sprøde æblefisk 8 stk.

INGREDIENSER 1 rulle færdiglavet butterdej (f.eks. Wewalka 270 g) 1 æg til pensling perlesukker til drys 25 g mandler til drys ÆBLEMOS 4-6 gode madæbler, ca. 600 g 2-3 spsk. vand 1 vaniljestang ca. 1 dl lyst rørsukker saft af ½ citron

Opskrift - sådan laver du sprøde æblefisk

1. Æblemos: Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde med 2-3 spsk. vand og en flækket vaniljestang. Bring det i kog, og damp æblerne under låg, til de kan moses. Rør sukker i, og smag til med citronsaft. Afkøl æblemosen helt. 2. Tag butterdejen ud af køleskabet ½ time før brug. Rul den ud, og skær den i 8 lige store stykker. Læg en skefuld æblemos midt på hvert butterdejsstykke, og pensl langs kanterne med sammenpisket æg. Fold dejen henover. Skær små hak i dejen på de 3 sammenlagte sider, og skær et 4 cm lang snit ovenpå, så dampen kan slippe ud. Læg æblepakkerne på en bageplade med bagepapir. Pensl igen med æg, og drys med perlesukker og finthakkede mandler. Bag æblefiskene på næstnederste rille i en 220° varm ovn, til de er gyldne. Afkøl på en rist, så de bevarer sprødheden. Æblefisk smager allerbedst, samme dag de er bagt. PRØV OGSÅ: Butterdejssnitter med ferskner og blåbær

Læs også